Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank”

Said Hassanpoor met een kopie van het winnende krasbiljet. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Bij Krantenwinkeltje 54 in de Jules Peurquaetstraat 54 in Oostende waren er de voorbije weken twee grote winnaars. “De winnaars beloofden me een fles drank”, zegt een trotse uitbater Said Hassanpoor.

“Deze krantenwinkel bestaat al 40 jaar. Twee jaar geleden heb ik de zaak overgenomen. Daarvoor was ik ook al zelfstandige”, zegt Said Hassanpoor.

En de krantenwinkel in het hart van de wijk Oud Hospitaal vlakbij de Alfons Pieterslaan draait goed. “We openen om 6.30 uur als de klanten de kranten komen oppikken en sluiten pas om 19 uur. We verkopen tijdschriften, tabak, drank en krasloten. Het is overdag ook heel erg druk want we zijn ook een bpost Postpunt, waar mensen pakjes kunnen ophalen of afgeven. Ik sta zelf in de zaak en krijg hulp van personeel. Na twee jaar bevalt het me erg.”

Winnaars

“Vorige maand kocht iemand hier een Cash-kraslotje van de Nationale Loterij en kraste het ter plaatse. We scanden het in en toen bleek dat hij 100.000 euro had gewonnen”, herinnert Said zich. Over de identiteit van de man is hij discreet. “Het gaat om een wijkbewoner die hier regelmatig komt. De oudere man vertelde me dat hij met het geld een reis zou maken.” Said kreeg van hem een fles wijn.

Vorige week was het weer prijs. “Iemand kocht een Emoti-kraslot. Wie drie geldzakjes krast, krijgt driemaal de som van alle bedragen op dat lot. Het ging om meer dan 6.000 euro. Ook hier is de winnaar een oudere man uit de wijk”, zegt Said. De winnaar beloofde hem een fles sterke drank. “Het is erg leuk om zo’n blije klanten te zien.” Krantenwinkeltje 54 is enkel gesloten op zondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier