Twaalfjarige jongen met autisme na drie uren veilig teruggevonden op strand van De Panne

Ook met de NH90 reddingshelikopter werd naar de jongen gespeurd. © JH
Redactie KW

Op het strand van De Panne is een Engelstalig kindje van 12 jaar maandagmiddag bijna drie uur lang vermist geweest. Er werd een grootschalige zoekactie op poten gezet en die had vrij snel resultaat. “Het kind werd in goede gezondheid teruggevonden”, zegt An Beun van het Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV).

De Engelstalige jongen genoot samen met zijn ouders in het prachtige zomerweer van een namiddagje strand in De Panne. Rond 15.10 uur hadden de ouders opgemerkt dat hun zoontje nergens meer te zien was. Ze ondernamen eerst zelf een zoektocht en gingen er niet van uit dat de jongen in het water was gegaan. Toen ze hem maar niet vonden schakelden ze de strandredders in. “Ook zij gingen eerst zelf zoeken tot ze hoorden van de ouders dat hun zoontje autisme en diabetes heeft”, zegt An Beun van de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV). “Daarom werd er om 17 uur meteen besloten om op te schalen. Er werd een grootschalige zoekactie op poten gezet.”

Onder meer de brandweer en politie zochten mee op het strand en het MRCC coördineerde de zoekactie op zee en in de lucht. “Er werd met de NH90 reddingshelikopter gespeurd waarbij drie kwartier lang het traject werd overgevlogen”, zegt Peter Van Camp van de Maritieme Dienstverlening en Kust. “In zee waren twee boten aanwezig. Het vermoeden dat het jongetje niet in zee was gegaan klopte want net voor 18 uur werd hij gelukkig in goeie omstandigheden teruggevonden op de dijk.” De jongen werd snel met zijn ouders herenigd. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier