Tramstatiefeesten sluiten af met 7.500 euro voor goed doel Kloen

De Tramstatiefeesten begonnen op 1 september met een ontvangst van het Tramstatiecomité door het gemeentebestuur in Huis Dekeyser. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Met de afscheidswoorden van Ronny Boy op Carina Radio werden zondag op het middaguur de Tramstatiefeesten afgesloten. De druk bijgewoonde tiendaagse op de site-Mispelon kende zaterdagavond een hoogtepunt met de Rammstatie, een reünieconcert van zeven Ichtegemse rockgroepen.

Op dat rockconcert, bijgewoond door ruim 600 mensen, werd ook het eindbedrag voor het goede doel bekendgemaakt. Diverse activiteiten op en rond de Tramstatiefeesten brachten in totaal 7.500 euro op voor de vzw Kloen, de organisatie die met onder meer ziekenhuisclowns een lach wil toveren op het gezicht van zieke kinderen. Dat mooie resultaat kwam er na een druk bijgewoonde tiendaagse.

Hapjesconcours

Het uitzonderlijk warme weer lokte, ook op de weekdagen, heel wat mensen naar het radioterras op de site-Mispelon. Daar was ook elke dag wat te doen. Zo vond op zaterdag 2 september een eerste Hapjesconcours plaats, waaraan negen verenigingen deelnamen. Een professionele jury gaf de meeste punten aan het hapje van de Vriendenkring Gemeenteschool De Bever, de Prijs van het Publiek ging naar Ferm Ichtegem.

Kleine zwijntjes

Op zondag 3 september tekende grafisch kunstenaar Filip Cardoen een portret van de 75 jaar geleden verongelukte Ichtegemse wielerheld Richard Depoorter. Dat portret werd op de slotavond geveild voor 420 euro. In het centrum stonden 30 portretten van andere wielergoden verspreid, waarin kleine zwijntjes zaten verstopt. De Tramstatie wordt immers ook de ‘Zwienhoek’ genoemd. Het zoeken van die zwijntjes was het doel van een wedstrijd, waar liefst 116 mensen aan deelnamen.

Optredens

In de loop van de week stond verder heel wat muziek op het programma, onder meer van schlagerzanger Ambi John en zijn vrienden en van Creative Commons, de groep van – onder meer – voormalig Rock Torhout-organisator Noël Steen en zijn zoon Robin. Op dinsdag vond een seniorennamiddag plaats en op donderdagnamiddag werden alle Ichtegemse schoolkinderen uitgenodigd voor een optreden van clown Arjoentje. Vrijdag genoten zo’n 200 mensen in GC De Ster dan weer van een comedyavond met Kjen Descheemaecker, Mohsin Abbas en David Galle.

Na een geslaagde kindernamiddag kenden de Tramstatiefeesten zaterdag hun hoogtepunt met het reünieconcert De Rammstatie. Na zeven optredens stormden muzikanten van diverse groepen én andere aanwezigen het podium op om samen te zingen en te dansen op het nummer Gloria van Van Morisson. Ze brachten zo een eresaluut aan Luc Declerck, de erevoorzitter van de Tramstatie die twee weken voor de start van de feesten overleed. Het werd een ontroerend slotakkoord van een uiterst succesvolle tiendaagse. (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier