TPR start ‘Pro Team’ om jeugd nog beter te begeleiden

vlnr. Maarten Casteleyn, Ava Quaghebeur, Noah Schelpe, Jef Quaghebeur en Pieter Degroote. (foto SBR)
Redactie KW

De padelafdeling binnen Tennis & Padel Rumbeke bestaat nu vijf jaar. In die periode werd een deftige jeugdwerking op poten gezet met nu ruim 80 leden. Er is niet alleen kwantiteit maar ook veel kwaliteit. Vandaar dat men nu met de oprichting van een ‘Pro Team’ een jeugdopleiding wil aanbieden tot op het hoogste niveau.

“Niet alleen hier in Rumbeke maar eigenlijk over heel de provincie is er een echte boost qua begeleiding van jonge padelspelers”, opent padelinstructeur Maarten Casteleyn. “Nu trainen hier met Tibo Vandenabeele en Sarah De Vleeschouwer al twee leden op vaste basis, die ook met het nationaal jeugdteam actief zijn. Door een cluboverschrijdende competitieploeg komen er snel nog zes tot zeven andere jeugdpadelspelers uit het nationale jeugdteam erbij die hier naar een nog hoger niveau opgeleid worden onder de deskundige begeleiding van Pieter Degroote, Maarten Defour en mezelf. Onze competitieve focus ligt vooral op de lichtingen U10 tot en met U12, die we later op nationaal niveau willen afleveren, maar ons jongste lid is nu vier jaar.”

totaalopleiding

TP Rumbeke beschikt over een uitstekende accommodatie om dit te realiseren. “In 2018 is onze werking opgestart en dit op vier outdoor terreinen, maar in het voorjaar komen daar nog eens drie indoorvelden bij, achter de tennishal. Dat is natuurlijk een meerwaarde voor onze jeugdwerking.”

“Wat ons einddoel is? Met het TPR Pro Team Padel willen we een totaalopleiding aanbieden voor de ambitieuze competitieve jeugdpadeller en dit op technisch, tactisch, conditioneel en mentaal gebied. Voorwaarde voor hen is wel dat ze minstens drie uur per week trainen en padel hun basissport is. Op basis van een volledige screening en technische analyse wordt dan een profilering en jaarplanning gemaakt. Na afloop maken we steeds een evaluatie om te zien hoe goed men geëvolueerd is in die periode. Op termijn willen we regionale talenten laten wedijveren met Nationale toppers”, besluit de 40-jarige ambtenaar uit Rumbeke. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier