Timmy opent tijdens lockdown frituur Tim’s in Menen
Het centrum van Menen is opnieuw een eetgelegenheid rijker. Barakkenaar Timmy Bultinck opende er onlangs in de Kortrijkstraat 5 de deuren van frituur en eethuis Tim’s.
Timmy Bultinck (35) volgde destijds sportschool om vervolgens in Zwevezele bij familie aan de slag te gaan in een slagerij en traiteurzaak. “Daar heb ik geleerd wat hard werken is. Maar na vijftien jaar vond ik het tijd om op eigen benen te staan. Toen ik deze leegstaande frituur in mijn eigen stad te koop zag staan, heb ik niet lang getwijfeld. De zaak is mooi gelegen: pal in het centrum met een parking vlak voor de deur.”
De huidige coronamalaise kon Timmy er niet van weerhouden om op 3 november zijn nieuwe zaak op de hoek van de Kortrijkstraat en de Kerkstraat te openen. “De lockdown heeft me niet doen twijfelen. Het leek me een ideale en kalme periode om me in te werken. Maar het was meteen druk en de mensen stonden lang aan te schuiven. Ik had gehoopt om rustig te kunnen starten, maar zo is het natuurlijk ook goed”, lacht hij.
Artisanale hamburgers
“Ik probeer zoveel mogelijk zelf te maken. Het stoofvlees, de vol-au-vent, goulash en kippensatés zijn huisbereid. En vooral mijn artisanaal bereide hamburgers, vers uit de vleesmolen, kunnen op veel bijval rekenen. Al die huisbereidingen vergen veel tijd, maar zolang dat haalbaar blijft, wil ik dat blijven doen.”
“De kneepjes van het frieten bakken heb ik geleerd aan Carine van het familierestaurant ‘Aux Trois Moulins’ in de Rijselstraat. Ze heeft me ook advies gegeven toen ik dit pand wou kopen”, aldus Timmy. Tim’s is elke dag open van 11 tot 14 uur en van 17 tot 21.30 uur, op vrijdag en zaterdagavond tot 22.30 uur. Maandag is de sluitingsdag. (CB)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier