Tilly Maes naar Singapore voor Miss Global Universe: “Mijn eerste internationale verkiezing”

Tilly Maes vertrekt binnenkort naar Singapore voor de verkiezing van Miss Global Universe. (foto PM) © PETER MAENHOUDT
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Na haar deelname aan Miss Fashion in de herfst van vorig jaar staat Tilly Maes (21) voor een zowaar nog mooiere uitdaging. Deze week vertoeft ze in het Aziatische Singapore voor de finale van Miss Global Universe.

Tilly deed het tijdens Miss Fashion aardig en wou met haar deelname hoogsensitiviteit in de schijnwerpers plaatsen. “Tijdens Miss Fashion haalde ik de top 10 niet en moest ik toch wat traantjes verbijten”, geeft Tilly toe. “Maar er was een jurylid die me opmerkte en opgaf om aan de missverkiezing Miss Global Universe deel te nemen. Zo ging ik heel snel van ontgoocheling naar euforie. Het is de eerste keer dat ik aan zo’n internationale verkiezing mag deelnemen.”

Internationaal

De wedstrijd vindt plaats in Singapore. “Fantastisch, hé. Ik vloog helemaal op m’n eentje ernaartoe. Eerder trok ik met een groep naar het Chinese Macau toen ik 16 jaar was, maar nu reis ik solo. Aan de verkiezing doen zowat een twintigtal internationale deelnemers mee, waaronder dames uit China, Mexico, Nederland en Albanië. (lacht) Ja, ik voel toch een zekere druk. De Belgische vertegenwoordigster van vorig jaar, Phaedra Declercq uit Pervijze, ging toen met de overwinning aan de haal.”

Tilly zal in Singapore op haar sterkst moeten zijn. Behalve een vragenronde dient ze ook een gala- en bikinidefilé af te werken. “Ook het bezoek aan een weeshuis voor het goede doel staat op de planning. Ik bereidde me zo goed mogelijk voor. Zo volgde ik private catwalktraining om er écht te staan. Ik hoop op termijn mijn modellenwerk verder op te krikken en het ooit ver te schoppen in de fashionwereld.”

Je kan de avonturen van Tilly Maes volgen op de Facebookpagina www.facebook.com/missglobaluniversebelgium.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier