Ti Belle uit Roeselare was nog maar pas geopend toen de tweede lockdown er kwam

Isabelle Depuydt in haar winkel in de Ooststraat. (foto SB) © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Decoratiezaak Ti Belle had tot eind dit jaar een uitvalsbasis in de Ooststraat in Roeselare, maar zag nu een tweede lockdown roet in het eten gooien. “We zijn nog maar een jaar bezig met onze zaak. We werken vooral met homeparty’s, maar nu leveren we opnieuw aan huis”, zegt de Roeselaarse Isabelle Depuydt.

Isabelle Depuydt verliest er haar glimlach niet bij. Al moesten we die afleiden uit haar fonkelende ogen. Achter haar toonbank in Ti Belle in de Ooststraat 105 blijft haar mondmasker immers netjes op.

Isabelle Depuydt (46) is een rasechte Roeselaarse. Je kan haar nog kennen van ‘t Winkeltje in de Brugsesteenweg. Daar verkocht ze 15 jaar lang fruitmanden en geschenken tegenover het Stedelijk Ziekenhuis. “Daarna ben ik ook zowat 15 jaar manager geweest bij Tupperware. Ik genoot daar telkens van de huiselijke sfeer onder vriendinnen. Onze producten waren belangrijk, maar het samenzijn bij een glaasje wijn evenzeer.”

In 2018 zegde Isabelle de job vaarwel en in april 2019 startte ze samen met haar man Tino Vandekerckhove afkomstig uit Izegem Ti Belle op. “We zijn allebei zot van decoratie. We doen ook buitenlandse beurzen waar we onze items inkopen. De verkoop gebeurde vooral via homeparty’s. Dat sloeg goed aan. We wonen in de Domien Craccostraat in Roeselare, maar in de Robert Vandekerckhovestraat in Ingelmunster hebben we een pand van waaruit we werken. Mensen kunnen er ook op afspraak komen.”

Veel gefietst

Maar toen de lockdown in maart 2020 een feit werd, viel het hele businessplan van Isabelle en Tino in het water. “We mochten nergens meer aan huis gaan. Bovendien was ik ook nog net geen vier volle kwartalen bezig, waardoor ik niet in aanmerking kwam voor de steunmaatregelen. Ik ben nogal actief op Facebook en Instagram en in eerste instantie zijn we dan zo onze klanten gaan benaderen. We leverden aan huis. We hebben wat afgefietst de laatste maanden.”

De eigenaar van het pand in de Ooststraat 105 benaderde het Ti Belle-duo om een pop-up te starten. “Ik heb eerst de boot nog afgehouden, maar mijn man Tino overtuigde me. Op 1 oktober zijn we hier gestart, recht tegenover café De Koornbloem. Over de eerste weken was ik tevreden. In een winkelstraat heb je evenveel kijkers als kopers, maar we maakten een goede start. Maar dat was door het sluiten van de horeca op 19 oktober ook weer in elkaar gezakt. De mensen zeggen het zelf: “Waarom zouden we winkelen als we niet eens iets kunnen drinken of een plasje maken. Mijn overbuur zou nu normaal met een vol terras zitten”, zegt ze op de zonnige namiddag net voor de tweede lockdown toen we langs gingen. “De mannen drinken iets, de vrouwen komen dan eens bij mij piepen. Of bij de andere handelaars hier in de Ooststraat.”

Ti Belle werkt de komende weken verder met afhaalpunten in Roeselare en Ingelmunster en thuisleveringen. (WVS)

Meer info: www.tibelle.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier