‘Thuisverpleging met een hart’ blaast 10 kaarsjes uit

Zaakvoerders Annik Vanslembrouck (47) en Céline Laga (32). (foto PM) © PETER MAENHOUDT
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De Gistelse Annik Vanslembrouck (47) en Céline Laga (32) hebben iets te vieren: hun ‘Thuisverpleging met een hart’ bestaat namelijk tien jaar. “We willen al onze klanten danken voor het vertrouwen.”

Het was Annik die een decennium geleden met het idee speelde om voltijds op eigen houtje als thuisverpleegkundige aan de slag te gaan. “Al van sinds ik ben afgestuurd, zo’n 25 jaar geleden, ben ik al in de sector actief. Zo werkte ik onder meer in een woonzorgcentrum en bij het Wit-Gele Kruis. Maar op een gegeven moment wou ik zelfstandig aan de slag gaan. Céline, de dochter van een vroegere collega, was toen net afgestudeerd aan het HBOV in Brugge (Nu ZoWe, red.) en er was al snel een klik tussen ons.” Céline beaamt. “Er was al snel vertrouwen. Ik heb zelf nooit iets anders willen doen, mijn hart ligt in de thuisverpleging.”, zegt Céline.

kwaliteit

Van hygiënische zorg tot inspuitingen, plaatsen van sondes en palliatieve zorg: ‘Thuisverpleging met een hart’ doet het allemaal. “Korneel Welvaert, Isabelle Molina y Moya, Ilse Verbandt en Katrien Tourlouse vervolledigen ons zeskoppig team. We verzorgen nu 24 op 24 uur, 7 dagen op 7 praktijkrondes in Oostende, Gistel, Oudenburg en Ichtegem bij zo’n honderd patiënten – ooit begonnen we louter in Gistel met acht klanten. We houden het bewust werkbaar en zetten in op kwaliteit, niet op kwantiteit. Dat betekent dat we tijd maken voor een luisterend oor, tasje koffie of een spelletje kaarten. We doen niets ‘rap rap’ en hechten veel belang aan communicatie en de juiste zorg. Zo is het belangrijk dat onze patiënten steeds dezelfde verpleegkundige over de vloer krijgen in plaats van telkens een ander gezicht.” Die vertrouwensband geeft veel voldoening, weten Annik en Céline. “Zo hebben we patiënten die al van in het begin, tien jaar geleden dus, op onze diensten een beroep doen. Dat schept toch een hechte band, zowel met de patiënt als met de familie. Zelf werden we tijdens onze ronde al eens op een ontbijtje getrakteerd bij patiënten thuis en we kregen ook al eens een zelf gehaakt poppetje van een patiënt cadeau, dat zowat onze mascotte is geworden. Anderzijds, met de feestdagen of op hun verjaardag schenken we de patiënten een kleine attentie. En ook met ons tienjarig bestaan broeden we op een geschenkideetje.”

Info:www.thuisverpleging-met-een-hart.net.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier