The Microwives zingen voor Kloen in de Kleine Stooringe in Roeselare

The Microwives met v.l.n.r.: Frauke Desplenter, Liesbeth Deneir en Lore Vandendriessche. © foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Liesbeth Deneir, Lore Vandendriessche en Frauke Desplenter vormen al enkele jaren een kleurrijke en driestemmige band. Komend weekend treden ze op voor Kloen in de Kleine Stooringe in Roeselare. “Dat is het eerste optreden dat we volledig zelf organiseren”, klinkt het bij de band.

In 2017 werd ‘The Microwives’ boven de doopvont gehouden, maar Lore, Frauke en Liesbeth vormen al een pak langer een muzikaal trio. “Als groepje zijn we al bezig sinds de zomer nadat we afstudeerden aan de Broederschool. We zaten er in hetzelfde jaar en we zongen alledrie in het schoolkoor. Liesbeth speelde er ook piano. We zaten ook in verschillende schoolbands, maar het is pas op het einde van het zesde jaar dat we met ons drie zijn beginnen optreden. Dat kwam eigenlijk door een leerkracht, Peter Devlieger, die ons in die bezetting had samen gezet om een liedje te zingen tijdens de onze proclamatie. Hij had een nieuwe tekst geschreven op ‘Sweet dreams’ van Eurythmics. In plaats van ‘sweet dreams are made of this’, zongen we ‘zes jaar in ‘t middelbaar’. Door de vele positieve commentaren achteraf vonden we het een leuk idee om wat verder te gaan met muziek samen. En ondertussen is het nummer van Eurythmics een vaste waarde geworden in ons repertoire. Met de originele tekst dan.” (knipoog)

Lore en Liesbeth studeren beide aan het conservatorium. Dat maakt het soms moeilijk om de nodige tijd te vinden om te repeteren. “Soms is het wat moeilijk om in onze drukke agenda’s een moment te vinden waarop we alle drie vrij zijn. We zitten wel alle drie in Gent op kot, op maximum een kwartier fietsen van elkaar. Dus vanaf dat we een moment gevonden hebben, komen we samen.”

Zondag treden The Microwives op voor Kloen in de Kleine Stooringe. “Dat wordt een van onze grootste optredens tot nog toe, in elk geval het eerste dat we zelf organiseren. Er is wel wat spanning omdat we niet enkel voor de muziek moeten zorgen, maar ook alle praktische zaken zoals ticketverkoop moeten regelen. Dat is een hele verantwoordelijkheid. Gelukkig doet ieder zijn deel en kunnen we goed samenwerken. We krijgen ook hulp en tips van Geert Deraeve, de voorzitter van Kloen, en zijn vrouw Riet.”

“De voorbije twee jaar zijn alvast al heel leuk geweest. Heel gevarieerd ook. We mogen op verschillende soorten evenementen optreden. Zo hebben we al op festivalletjes, verjaardagen en huwelijken mogen zingen, maar ook op begrafenissen en een keer zelfs in de gevangenis. Het verveelt nooit, want ook muzikaal blijven we groeien. We raken steeds beter op elkaar afgestemd en zo creëren we meer en meer een eigen ‘sound’.We krijgen vaak te horen dat we goed op elkaar zijn ingespeeld en dat men ziet dat we plezier hebben tijdens optredens. Dat is ook zo, maar het is leuk om te weten dat we dat ook echt uitstralen. Ook horen we vaak dat onze stemmen heel verschillend zijn maar toch heel goed bij elkaar passen.”

Voorlopig blijft de focus nog liggen op het brengen van covers. “Maar we proberen er wel zo veel mogelijk iets van onszelf van te maken. We willen niet gewoon een kopie brengen van het origineel. Dan maak je geen muziek. Eigen nummers uitbrengen zou natuurlijk fijn zijn en is misschien wel iets voor de toekomst…” (BV)

Wie nog naar het benefietconcert op zondag 9 februari om 14.30 uur wil komen kan contact opnemen met de band via themicrowives@gmail.com of ovia de Facebookpagina ‘The Microwives’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier