The Ingel Blues Bikers nemen met drie teams deel aan ‘1.000 km voor Kom op tegen Kanker’: “15.500 euro ingezameld”

De Ingelmunsterse ‘The Ingel Blues Bikers’ zijn er helemaal klaar voor en zijn er nu al zeker van de opdracht tot een goed einde te brengen. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Tijdens het Hemelvaartweekend vindt naar goede traditie de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker plaats. De Ingelmunsterse Blues Bikers zijn opnieuw van de partij met drie teams en dit voor de vierde keer op rij. De teams worden gevormd door telkens drie renners en één team als solorijder. Krist Vandesompele zal een poging ondernemen om elke dag 250 km te rijden, wat uitkomt op 1.000 km in vier dagen. De drie teams zullen dus samen 3.000 km afleggen en 16.500 euro opbrengen voor levensbelangrijk onderzoek tegen kanker.

Tijdens een late persvoorstelling kregen we van deelnemer Krist Vandesompele enige toelichting. “We zullen tijdens de fietsvierdaagse acht ritten van 125 km onder elkaar verdelen. Daarbij dient gaststad Mechelen als dagelijkse start- en aankomstplaats. De tocht doet alle Vlaamse provincies aan. De renners kunnen genieten van professionele begeleiding door Flanders Classics. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen in de strijd tegen kanker door mee te helpen bij de fondsenwerving voor het inschrijvingsgeld. Dat bedraagt 5.500 euro per team. De netto-opbrengst van de 1.000 km gaat immers naar belangrijk wetenschappelijk kankeronderzoek. Onze drie ploegen dienden samen 15.500 euro startgeld in te zamelen en dat is gelukt dankzij een aantal mooie acties en sponsoring. Heel wat Ingelmunsterse firma’s staken een duit in het zakje. Ook het gemeentebestuur zorgde voor een financiële ondersteuning.”

Ploegen

Vermelden we nog even de deelnemers van de Blues Bikers. Fietsen mee voor de 1.000 km Kom op tegen Kanker: Inge Defreyne, Nico Dejonghe, Fien Dejonghe, Tuur Dejonghe, Geert Naert, Brian Desplinter en Krist Vandesompele. Het supportersteam en de technische assistentie bestaat uit Veerle Maes en Nadine Dejonghe.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier