The Homeshakers starten met pop-up in Ooststraat en sturen cocktails de wereld rond

Henk De Gheldere (links) en Niels Van Lierop. © Stefaan Beel
Peter Soete

Henk De Gheldere, eigenaar van de hippe cocktailbar Viva Verne op de hoek van de Kermisstraat in Roeselare, verfijnt zijn concept van The Homeshakers. Vanaf nu kunnen zijn meeneem-cocktails ook vacuüm verpakt worden en in heel Europa verstuurd worden.

“Na het weekend openen we onze pop up in de Ooststraat 90”, vertelt Henk De Gheldere. “Vroeger was daar een vestiging van Pearl Vision en nu wordt het voor twee of drie maanden de shop van The Homeshakers. Tijdens de eerste lockdown zag dit concept het leven: Niels, onze vaste medewerker in de Verne, en ik bereidden lekkere cocktails en de klanten konden die cocktails komen afhalen in de Verne.”

“Nu kan dit in de Ooststraat. Daar zullen ook kamerplanten verkocht worden. We hebben onze cocktailhandel zelfs uitgebreid. De cocktails worden vacuüm getrokken en kunnen in heel Europa verstuurd worden. We verpakken de cocktails zo dat er drie cocktails in een speciale verpakking kunnen die gewoon in de brievenbus kan gepost worden. Creativiteit in coronatijden is altijd aanwezig bij horecamensen.”

Na online vergadering

“We merken dat onze cocktails ook succesvol zijn tijdens, of beter gezegd ‘na’, online vergaderingen. De deelnemers hebben een zware vergadering achter de rug en dan is het moment aangebroken om af te sluiten met een drink. Iedere deelnemer heeft enkele dagen voor de vergadering zijn favoriete cocktail doorgegeven en wij hebben die geleverd. En dan is het tchin-tchin voor de schermcamera (lacht).”

“Indien het haalbaar is, willen we na de tweede lockdown het pand in de Ooststraat 90 uitbouwen tot een horecazaak. Het is de bedoeling dat het een dagzaak wordt die in de voormiddag opent en sluit een uur nadat de winkels in het centrum zijn gesloten. We gaan hier ook voor een topbeleving: een hippe zaak in het winkelcentrum waar mensen kunnen genieten van een lekkere maaltijd, een verzorgde koffie of een cocktail. Het moet er leuk zitten zijn en 100 procent genieten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise