Teamcoach Feestelijkheden ruilt Wervik in voor Menen

Dylan Hoornaert vertrekt naar de afvalintercommunale Mirom Menen, Akim Chouidem volgt hem op als teamcoach. © EDB
Redactie KW

Teamcoach Dylan Hoornaert van de Dienst Feestelijkheden, vrijetijdsbalie en ambulante handel gaat weg bij de stad Wervik. Hij wordt projectmedewerker openbare netheid bij de afvalintercommunale Mirom Menen. Zijn vertrek is alvast een verrassing. Hoornaert werd na examens de opvolger van Rudy Vanden Broele, die sinds mei vorig jaar van zijn pensioen geniet.

Dylan Hoornaert is sinds maandag 8 mei bezig aan zijn opzegtermijn van twaalf weken en verzekerde in zijn ontslagbrief dat het lokaal bestuur in de tussentijd op zijn volle inzet kon rekenen. De officiële opening van het belevingsplein De Steenakker was zijn laatste wapenfeit.

Na zijn studies begon Hoornaert bij de stad op de Dienst Feestelijkheden. Hij werd later preventieadviseur en noodplanningscoördinator. In die functie volgde hij Ronny Vantomme op nadat die met pensioen ging.

Akim Chouidem wordt nu de nieuwe teamcoach. Hij is momenteel technisch administratief medewerker bij de Dienst Feestelijkheden, vrijetijdsbalie en ambulante handel. Akim eindigde tweede op het examen voor de functie. Hij woonde vroeger in Menen en is in het uitgaansleven bekend als dj SNES.

Voldoende personeel

Bert Verhaeghe (Team 2030) vroeg op de gemeenteraad of de Dienst Feestelijkheden voldoende personeel zal hebben om in augustus de vijfdaagse zomerkermis te organiseren. Een technisch administratief medewerker is immers al geruime tijd in ziekteverlof. “Doordat de langdurig zieke collega niet onmiddellijk vervangen werd, had de Dienst Feestelijkheden een achterstand opgebouwd”, lichtte schepen van Evenementen Lien Deblaere (Vooruit) toe.

“Intussen gaf ook de teamcoach zijn ontslag, dus ik begrijp uw bezorgdheid. Ik kan u echter verzekeren dat de zieke collega inmiddels vervangen is en de achterstand stilaan weggewerkt is. Wat de teamcoach betreft, stond er nog iemand intern op de werfreserve. De overgang tussen deze twee personen zou vlot moeten verlopen, we zullen ook geen enkel moment zonder teamcoach zitten. De overdracht tussen de huidige en de nieuwe coach zal eveneens vlekkeloos verlopen.”

Wervik Kerremesse

Er stond ook nog iemand op de werfreserve voor de invulling van de medewerker die doorschuift. “Het contract van de vervanger van onze zieke medewerker werd al verlengd tot eind dit jaar. Ook al keert onze collega terug, de persoon in kwestie blijft in dienst en zal er mee voor zorgen dat het team Feestelijkheden weer op peil is en paraat staat om Wervik Kerremesse aan te kunnen. Ook de collega’s uit het Vrijetijdspunt staan klaar om bij te springen mocht dit nodig blijken. De dienst is volop bezig met de voorbereidingen en zit op schema.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier