‘Te Gekke (honden)wandeling’ bij mini-beleefboerderij De Stege in Desselgem: met gratis kiekje van je viervoeter

Storm en Stig, de honden des huizes van mini-beleefboerderij De Stege. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op zondag 2 juni pakt mini-beleefboerderij De Stege uit met een te gekke (honden)wandeling met vertrek en aankomst aan mini-beleefboerderij De Stege (Wetstraat 74 in Desselgem).

De Stege organiseert de wandeling in samenwerking met Te Gek een organisatie die de taboe rond psychisch welzijn wil doorbreken. “Omdat wij ons ook inzetten voor het mentaal welzijn werken we samen met Te gek om dit onder de radar te brengen”, vertelt Nathalie Sinnesael van De Stege. “Voor de uitgepijlde 5 km-wandeling in de Waalshoek kan er gestart worden tussen 8 en 15 uur. Kostprijs per deelnemer: 2 euro (verzekering inbegrepen). Onderweg is er een losloopweide voorzien waar een gelegenheidsfotograaf een gratis kiekje van jouw hond(en) maakt. Ook mensen zonder hond zijn uiteraard welkom. Aan het start- en eindpunt is er mogelijkheid om iets te drinken of te eten en kunnen de kinderen terecht op de speeltuin en/of op het springkasteel. De Ezelbar van De Stege vzw is de hele dag open en er zijn ook ijsjes te verkrijgen. Er wordt zelfs een visput met altijd prijs voorzien en er is een speeltuin. Het is allemaal heel kindvriendelijk.”

Veerkracht

“Om gezond te blijven en om je zo ruim mogelijk te kunnen ontplooien, heb je voldoende beweging nodig”, klinkt het. “Regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen, heeft aanzienlijke voordelen. Het verbetert de gezondheid op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Over het algemeen gesteld kan je door voldoende bewegen beter omgaan met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt. Als we het effect van bewegen op mentaal vlak bekijken, blijkt uit onderzoek dat lichaamsbeweging je geestelijke veerkracht versterkt. Dit komt door het dubbele effect van bewegen: door bewegen heb je minder kans om een depressie of angst- en stressgerelateerde klachten te ontwikkelen én dankzij bewegen gaat het lichaam efficiënter om met het verwerken van deze soort klachten. Ook de kans op het ontwikkelen van psychosomatische klachten neemt hierdoor af.

Meer info: www.destege.be of 0484 278981 (zorgboerin Nathalie Sinnesael).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier