Taekwondoclub Kourosh schittert op internationale tornooien

Taekwondo Kourosh Roeselare. © SBR
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

Het gaat Kourosh Roeselare momenteel voor de wind. De taekwondoclub beschikt momenteel over zo’n 90 actieve leden die hun opleiding krijgen van tien gediplomeerde trainers. Dat zorgt voor steeds betere resultaten. Dat toonden ze recent op de internationale tornooien in Lommel, Tongeren en Genk.

“Elke club hecht belang aan de resultaten, maar bij ons is ook de opleiding heel belangrijk”, opent Kourosh Mohammadi Moaf (49). “Zo hebben een aantal clubleden de opleiding gevolgd tot internationaal scheidsrechter in Manchester. Nico Vanneste haalde meteen zijn diploma, Maisam Mohammadi en Hemen Mohamed krijgen een herkansing. Maar ook intern hebben we vier nieuwe scheidsrechter door een opleiding van Sport Vlaanderen en stad Roeselare.”

Maar ook sportief gaat het de club voor de wind. “We hebben de voorbije weken deelgenomen aan drie internationale tornooien in het Limburgse. In Lommel bijvoorbeeld waren er meer dan 1.000 deelnemers per dag, waaronder drie van onze club. Tim Rubbens en Maité Manssens verloren er de finale, Omar Iyad Zamawi had heel sterke tegenstanders waardoor er geen medaille was voor hem.”

“In Tongeren waren we met acht leden actief. Maité haalde twee keer goud (pomsae en sparring), net als Tim. Er was zilver voor David Mihail Ruja en Dièm Vanneste boekte brons, maar de beste uitslagen haalden we vorige week in Genk met in totaal zeven medailles. Er was goud voor Sobhia Salama, Abikamal Nuriyev en Maité, zilver voor Zara-Celine Gijzen en brons voor David Mihail Ruja, Mustapha en Tim.”

De club levert straks ook een scheidsrechter aan de Paralympische Spelen in Parijs eind juli. “De Afghaanse Belg Shafi Rustami zal er actief zijn als referee. Ik ben heel fier dat we hierin geslaagd zijn als club”, aldus Kourosh, die in 2025 start met zijn opleiding tot nationaal en internationaal trainer eerste klasse, in taekwondotermen de zwarte gordel negende dan. (SBR)

Meer op www.tkdroeselare.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier