Tadej Pogacar groet Wervikse fanclub Pogiboys met foto op Instagram: “Heerlijk om te zien”

Tadej Pogacar postte tijdens een trainingsrit met zijn verloofde Urska Zigart op Instagram een foto met een koerspetje van de Pogiboys aan. © Instagram Tadej Pogacar
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De Sloveense toprenner Tadej Pogacar begint pas zaterdag met de Strade Bianche aan het nieuwe wielerseizoen. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk en de winnaar van de Ronde van Vlaanderen groette deze week met een foto op Instagram zijn fans van de Pogiboys, in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Zij zijn de enige supportersclub in ons land voor Pogacar.

Op de foto is Pogacar te zien met zijn verloofde Urska Zigart, die zelf ook profrenster is. “Heerlijk om Tadej te zien ronddraaien op zijn fiets met een koerspetje van de Pogiboys. Dit betekent veel voor onze fanclub”, aldus voorzitter en stichter Jeroen Mahieu.

Twee jaar geleden won Pogacar de Strade Bianhe na een lange solo. Dat hij nog niet in competitie kwam, heeft blijkbaar zijn reden want er is gekozen voor een tragere aanpak van het nieuw seizoen. Pogacar rijdt de Ronde van Italië en de Tour de France. Hij heeft ook zijn zinnen gezet op de Olympische Spelen en de wegrit in Parijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier