In Veurne is Hoeveslagerij ‘t Eendenhof ambassadeur ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. Voor zaakvoerder Willem Dewicke kwam dit als een verrassing.
“Onze hoeveslagerij ‘t Eendenhof ligt best wel afgelegen in Avekapelle, dus had ik een dubbel gevoel of we wel genoeg stemmen zouden halen”, vertelt zaakvoerder Willem Dewicke.
Troeven uitspelen
“Maar onze dochter Griet heeft al onze contacten gemaild en ook op onze wekelijkse markten hebben we reclame gemaakt. Om mensen lokaal te doen kopen moet je al je troeven uitspelen en je bedrijf onderscheiden van de rest. Ik heb daar echt wel over nagedacht. 25 jaar geleden was ik zelfs een pionier. Met mijn diploma van spekslager heb ik van onze gewone boerderij een hoeveslagerij gemaakt. Ik ben toen dikwijls met mijn hoofd tegen de muur gelopen, maar kreeg uiteindelijk alle nodige vergunningen”, blikt Willem Dewicke terug.
Streekproducten
Hij staat sterk achter de eigen producten: ‘vlees van eigen kweek’ waarbij alles via de korte keten verloopt.
“Ook het voeder van de dieren komt uit de buurt. De ecologische voetafdruk moet zo klein mogelijk zijn! We zijn ook trots op onze erkende streekproducten: kaantjes en smout uit de Westhoek en West-Vlaams hoofdvlees. En ik ben er ook trots op dat mijn kinderen in de zaak geloven en ze zullen verderzetten!” besluit Willem. (MVO)