Syntra West neemt nieuwe gebouwen in gebruik

Voorzitter Erwin Van der Kelen, schepen Lokale Economie Hilde Decleer, regiomanager Marie Van Looveren, burgemeester Dirk De fauw, algemeen directeur Johan De Neve, gedeputeerde Jean de Bethune, Lies Laridon van het directiecomité en onderwijsschepen Pablo Annys openen het nieuwe gebouw. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Syntra West heeft dinsdagmorgen zijn nieuwe onthaalgebouw in Brugge geopend. De tweede nieuwbouw, het kennis- en expertisecentrum ‘Porta Magna’, zal pas in het najaar toegankelijk zijn.

Syntra West plande de voorbije jaren meerdere investeringen in infrastructuur. Het opleidingscentrum startte na de zomer van 2017 de bouwwerken op aan het hoofdgebouw in de Spoorwegstraat in Brugge, op de site van Ter Groene Poorte. Ondertussen werd het dus opgeleverd.

Toegang voor mensen met beperking

Met het nieuwe schakelvolume worden de verdiepingen van de twee naast elkaar liggende gebouwen aaneengekoppeld, wat de toegang faciliteert voor mensen met een beperking, rollend materiaal en logistiek. Op het gelijkvloers werd een cafetaria ingericht, op het eerste verdiep nieuwe lokalen die later ook het verderop gelegen bedrijfspand ‘Arnolfini’ zullen vervangen.

De centrale ‘circulatiezone’ tussen de twee gebouwen, heeft tevens een dubbele functie als netwerkplaats. “Syntra West bestendigt hiermee zijn reputatie als innovatief kennis- en expertisecentrum”, zegt algemeen directeur Johan De Neve, “de nieuwe gebouwen staan symbool voor nieuwe inzichten en innoverend-ondernemend denken.”

Nieuwe opleidingen

De opleidingsverstrekker pakt in Brugge onder meer uit met de nieuwe opleidingen esthetisch deskundige, cybercriminaliteitsexpert en food lab specialist. Dit najaar wordt er op de campus Brugge ook een microbrouwerij geïnstalleerd voor de opleiding microbrouwer. De nieuwbouw op de campus Spoorwegstraat is te bezoeken tijdens de infodagen; op zaterdag 24 augustus van 9 uur tot 12 uur en op maandag 26 augustus van 14 uur tot 20 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier