Sylvie en Wim verkopen dan toch hun uitgebrande droomhuis

© (Foto JH)
Redactie KW

“Het was een enorm moeilijke en emotionele beslissing maar we moesten de knoop doorhakken. Er blijven wonen zou veel te veel pijnlijke herinneringen oproepen.” Na maanden twijfelen besloten Sylvie en Wim om hun door een zware brand verwoeste droomhuis in Avekapelle te verkopen.

Ze hebben er maanden over getwijfeld en eigenlijk wilden ze liefst op dezelfde plaats blijven wonen. Het was dan ook hun eigenlijke droomhuis, rustig gelegen en in een vriendelijke buurt in de Reygaerdijkstraat in Avekapelle. Maar de zware brand van 12 november heeft dat hele droomhuis verwoest. En dus moesten Sylvie Verdonck (37) en Wim Buyse (49) een zware beslissing nemen over het huis waar ze samen met zoontjes Moris (4) en Cezar (18) woonden.

Nooit meer hetzelfde

“We hebben met veel spijt in het hart beslist om ons huisje in Avekapelle te verkopen”, vertelt Sylvie. “Eigenlijk waren we wel van plan om daar te blijven wonen al was ook die beslissing iets waar we niet volledig met ons hart achter stonden. We woonden er wel zeer graag en dat huis was ook ons droomhuisje. We woonden er al twintig jaar en na jaren van renoveren was het vlak voor de brand eigenlijk net af. De dag voor de brand hadden we zelfs nog enkele laatste schilderwerken uitgevoerd en enkele decoratiestukken op gehangen. We wilden er wel blijven wonen maar wisten dat het zeer veel pijnlijke herinneringen zou oproepen. Daarom hebben we van meet af aan gezegd dat als we er bleven wonen, het niet heropgebouwd mocht worden zoals het was. Het zou toch nooit meer hetzelfde zijn. We gaven de architect de opdracht iets volledig anders uit te tekenen maar dat viel veel te duur uit. En omdat we toch bleven twijfelen om er al dan niet te blijven hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt. Dat was een zeer moeilijke en emotionele beslissing. Zeker ook voor de kleine Moris. Hij is nog erg geraakt door de gebeurtenissen en wil graag terugkeren. Het moet nog een beetje doorsijpelen.”

Nieuw huis gekocht

Het koppel heeft het huis nu dus te koop gezet en maakt ook al volop werk van de toekomst. Sinds deze week verblijven ze in een vakantiewoning nadat ze in het voorjaar in een woning in Booitshoeke verbleven. Die eigenaars woonden en werkten in Oman maar keerden terug. Er komt echter een definitieve oplossing voor het gezin. “We hebben een huis gekocht in Wulpen”, zegt Sylvie. “Daarvoor moeten we ook iedereen van op de benefiet dankbaar voor zijn want het is mede dankzij hun hulp. Daar kunnen we een nieuwe start maken. Ook dat zal in het begin wennen zijn maar we kijken er ook wel naar uit. Wellicht in het voorjaar van 2021 verhuizen we.” Wie interesse zou hebben in de woning of grond in de Reygaerdijkstraat kan terecht bij immokantoor Era.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier