Succesvol Olympic Festival in Middelkerke lokt 55.000 bezoekers

55.000 bezoekers kwamen er over de vloer in Middelkerke. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Gedurende 17 dagen verwelkomde het Olympic Festival in Middelkerke in totaal zo’n 55.000 bezoekers. Naast 10 medailles verzamelden de Belgische atleten ook heel wat volk in Middelkerke. Zo’n 55.000 sportliefhebbers van alle leeftijden trokken naar Middelkerke om de Olympische Spelen samen te beleven, de wedstrijden te volgen op het grote scherm en de sfeer op te snuiven.

Het Olympic Festival in Middelkerke bood bezoekers een geweldige kans om kennis te maken met verschillende sportdisciplines,” zegt schepen van sport Henk Dierendonck. “Van beachvolleybal tot badminton, rugby, handbal, skateboarden, judo, tafeltennis, roeien, gymnastiek, hockey, en boksen – iedereen kon iets nieuws uitproberen. De sportdemo’s inspireerden zowel jong als oud om in beweging te komen.”

Daarnaast zorgden Belgische topartiesten zoals Metejoor, Gustaph, Touristy Le MC en Daan voor een fantastische sfeer op het podium tussen de wedstrijden door. Hun optredens brachten veel ambiance en maakten het festival tot een unieke belevenis.

“Het was ook een enorme eer om zoveel Belgische olympiërs te mogen verwelkomen,” vervolgt burgemeester Jean-Marie Dedecker. “Atleten zoals Tina Magnus, Karin Donckers, Lara de Liedekerke, Neisser Loyola, Gabriella Willems, Nina Derwael, Glen Cuyle, de Red Lions, Tim Brys, Niels Van Zandweghe, Oshin Derieuw, Yannick Lefebvre, Jan Heuninck, Flore De Winne, Domien Michiels, Larissa Pauluis, Charlotte Defalque, Jérôme Guery, Grégory Wathelet en Wilm Vermeir namen de tijd om hun ervaringen met ons enthousiaste publiek te delen. Hun aanwezigheid bracht een extra dimensie aan de sfeer en zorgde voor een unieke sportieve verbondenheid. Tijdens de meet-and-greet-sessies namen ze ruim de tijd om met de fans op de foto te gaan, wat voor onvergetelijke momenten zorgde.”

Middelkerke kijkt dan ook met trots terug op deze geslaagde editie van het Olympic Festival. “Het evenement heeft bewezen een belangrijk sportief hoogtepunt te zijn, dat mensen samenbrengt en de olympische waarden van sportiviteit en enthousiasme voor sport in de schijnwerpers zet,” besluit Dedecker tevreden.