Stuntvrouw Godelieve zingt op 109de verjaardag: “Eentje van vroeger”

© TP
Redactie KW

Godelieve Voet uit Reninge is 109 jaar oud geworden. Haar verjaardag vierde ze afgelopen weekend met haar familie.

“Zet mij volgend jaar maar opnieuw in de gazet hé”, klonk het vorig jaar. Net als toen liet Godelieve Voet zich graag weer interviewen tijdens haar verjaardagsfeest in horecazaak PUUR in Klerken. De 109-jarige dame straalde als vanouds. “En dat zonder zon”, grapte ze.

Supervorm

“Ze is weer in supervorm”, bevestigt kleinzoon Danny Cool, die zijn mémé met een oldtimer bracht. De horecazaak was versierd met ballonnen en verjaardagskaartjes voor de stuntvrouw, die in haar eeuwjaren onder meer uit een vliegtuig sprong, op tv kwam met Cath Luyten, Gert Verhulst en James Cooke, idolen Jacky Lafon, Dana Winner en Lisa del Bo ontmoette, en na een miraculeus coronaherstel het rusthuis inruilde voor een flat in Reninge waar ze nog steeds zelfstandig woont.

Wat komt, komt

“Nee, er zijn geen plannen meer voor nieuwe stunts”, lacht Godelieve. “Ik ben tevreden over mijn leven. Hoe meer plezier, hoe liever. Al wat nog komt, komt: e dag met e kjé. Zolang ik verstand heb en weg kan, is het goed. En als ik moet gaan, hoeft het niet te lang te duren.”

Liedje

“Ze heeft nog een mooi liedje gerepeteerd”, kondigde Danny aan. “De tijden zijn voorbij, zing maar mémé.”

“Eentje van vroeger, eens proberen of ik het nog kan”, aldus Godelieve. “Waar is onze tijd, waar is onze tijd? Mijn vader en moeder hebben altijd gezeid: waar is onze tijd? We zijn op de wereld gebleven en zullen proberen hier nog wat te blijven. Daar is onze tijd, daar blijven we altijd. Zo lang als we kunnen, ik heb het altijd gezeid. Waar is onze tijd…” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier