Studentenclub Moeder Gezelle gaat op 36ste galabal weer feesten in Ardooie

Het bestuur van studentenclub Moeder Gezelle met v.l.n.r. Ward Debaene, Sies Baert, Robbe Dejonckheere, Jonas Steyaert, Michiel De Jaeghere, Laurens Verhelle, Arne Devolder en Remy Desmet. © Frank Boone
Redactie KW

Op zaterdag 16 november vindt naar jaarlijkse traditie opnieuw het Galabal Moeder Gezelle plaats. De studentenclub organiseert dat fameuze bal dit jaar al voor de 36ste keer. Net zoals de vorige twee edities zal het galabal plaatsvinden in de gelegenheidszaal Steenoven in Ardooie.

Studentenclub Moeder Gezelle is eigenlijk van oorsprong uit Wingene, maar het clublokaal is al jaren de Pièce Unique in Tielt.

“Ons jaarlijks galabal is echt een begrip geworden in Tielt en omstreken”, begint Robbe Dejonckheere, penningmeester van studentenclub Moeder Gezelle. “De voorbije twee jaar organiseerden we ons bal in de gelegenheidszaal Steenoven in Ardooie. Dit jaar gingen we aanvankelijk op zoek naar een nieuwe locatie. Er waren verschillende opties, maar telkens was er iets niet goeds aan de locatie. De eigenaars van Steenoven hebben eigenlijk de bedoeling om het gebouw met de grond gelijk te maken en er iets nieuws mee te doen, maar dat gebeurde nog niet. Daarom hebben wij opnieuw de mogelijkheid om ons galabal op die locatie te organiseren. Bovendien hebben we een heel goede verhouding met de eigenaars, waardoor ons bal al twee jaar op rij probleemloos georganiseerd kon worden.”

Vast succesrecept

Ook al is de zaal hetzelfde, toch proberen ze om telkens een andere indeling te voorzien. “Op die manier is het galabal ieder jaar net iets anders. Toch houden we ons traditiegetrouw aan ons vast succesrecept: een grote zaal, een lounge, vip- en champagnebar, fotostand…”, aldus de penningmeester.

Het doelpubliek is heel divers. “We zien dat jongeren vanaf 18 jaar naar ons bal komen en daarna ook blijven komen. Dat betekent dat zowel jongeren als volwassenen op ons bal te vinden zijn. Moeder Gezelle is echt een begrip geworden in het Tieltse uitgaansleven en ver daarbuiten. Alvorens de deuren om 22 uur opengaan, houden we ook altijd een receptie voor sponsors, ouders en oud-leden. Dat betekent dat ook zij vaak blijven plakken, waardoor het publiek alle leeftijden omvat.”

Shuttlebussen

Om het de feestvierders makkelijk te maken, worden drie shuttlebussen vanuit Tielt (Europahal) naar de Brugsebaan 4c in Ardooie voorzien. Die bussen rijden van 21.30 uur tot 6 uur. Bovendien rijdt er ook een bus van D’Arta, waar er parking voorzien is, tot aan de locatie.

Info: www.moedergezelle.be

(SDT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier