Stripliefhebbers van de Lustige Kapoentjes overhandigen Gouden Wullok aan Camille

Op de foto zien we v.l.n.r. Dédée Delperdange, peningmeester van De Lustige Kapoentjes, haar kleindochter Fran Puystjens, voorzitter Geert Ollieuz en Camille bij de overhandiging van de Gouden Wullok. (foto DD) © Dieter DEWULF
Hannes Hosten

Op zondag 21 juli mocht een delegatie van de Oostendse stripliefhebbersvereniging De Lustige Kapoentjes de Gouden Wullok overhandigen aan zangeres Camille.

Op de Nationale Feestdag sloot Camille haar tweede dag van drie optredens af in het Kursaal. Na het laatste optreden was er nog een meet & greet-moment met enkele van haar jongste fans in de catacomben van het Kursaal.

Tussen het jonge grut bevond zich ook Geert Ollieuz, bezieler van het stripweekend van stripofielenvereniging De Lustige Kapoentjes elk jaar in mei in OC De Blomme. “Daar wordt ook een stripprijs uitgereikt aan een jong en veelbelovend stripauteur”, aldus Geert. “Dit jaar viel die eer te beurt aan de Nederlandse Renée Rienties met haar stripreeks rond de Vlaamse zangeres Camille. De tekenares en haar scenarist, Danny De Vos, kwamen persoonlijk hun trofee in ontvangst nemen. Helaas moest Camille zelf verstek geven door een te drukke agenda.”

Gulden Boek

“Toen ik hoorde dat Camille deze zomer enkele optredens in het Kursaal zou geven, zocht ik contact met de organisatoren van de concertreeks. Tot mijn verbazing kreeg ik toestemming om de trofee van de Gouden Wullok aan Camille zelf te overhandigen. Een enthousiaste zangeres was heel opgezet met deze felbegeerde stripprijs. Camille signeerde ook graag het Gulden Boek van de laureaten van de Gouden Wullok.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier