Steunactie voor begrafenis Kortemarks gezin, dat stierf op de E403, haalt al bijna 15.000 euro op

Er wordt in Handzame afscheid genomen van het gezin. © GF
Bert Vanden Berghe

De steunactie voor de begrafenis van Janick Andries, Janice Deraeve en hun dochtertje Maithé, heeft al bijna 15.000 euro opgehaald. De uitvaart vindt vandaag plaats in de Kortemarkse deelgemeente Handzame.

Het ongeval, veroorzaakt door een dronken chauffeur, dat vorig weekend het leven kostte aan een gezin uit Kortemark laat weinig mensen onberoerd. Op sociale media regende het reacties en ook de vzw Ouders van Verongelukte kinderen schreef een open brief. Op de plaats van het ongeval werd een rouwplekje ingericht, en er vond ook al een wake plaats.

Een paar dagen na het ongeval deed Joyce Deraeve, de zus van het slachtoffer, een emotionele oproep. Zij is de meter van Maithé (8), die zaterdagnacht samen met haar ouders – Janick Andries (29) en Janice Deraeve (30) uit Handzame – het leven liet op de autosnelweg in Ruddervoorde. “We weten niet eens hoe we de begrafenis moeten regelen en betalen. We zijn hopeloos. Om al die kosten op te hoesten, doen mijn broer Michael, mijn zus Joanna en ik een beroep op GoFundMe, het platform voor crowdfunding.” Een paar dagen geleden bood de dader ook aan om de begrafenis te betalen, maar daar reageerde de familie niet op. Zij willen het gerecht snel zijn werk laten doen.

De teller staat bijna op 15.000 euro.
De teller staat bijna op 15.000 euro. © GF

Op de pagina werd een bedrag vooropgesteld van 10.000 euro, maar die kaap is intussen overschreden. Momenteel zijn er al 325 donaties gebeurd, goed voor 14.747 euro. Vrijdagmiddag wordt het gezin begraven in de Sint-Hadrianuskerk in Handzame.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier