De lokale formatie Bagudebastard opent het festival. De band bestaat uit Jordan Bagudeba uit Gent, Charles De Lange uit Evergem, Gregory Goethals uit Gent, Sam Hinnekens uit Wingene en Tore Snauwaert uit Tielt.

Vito, de jonge groep rond Vito Dhaenens - zoon van Derek & The Dirt-frontman Dirk Dhaenens - speelt in mei in het voorprogramma van dEUS in een uitverkochte AB en tekent present op Melkrock voor een set in de zijtent. Opmerkelijk: ook de eerder aangekondigde bands Jaguar Jaguar en Crayon Sun zijn in mei het voorprogramma van een van de acht uitverkochte concerten van dEUS in AB.

Jubileum voor Radio Topkaas

In de zijtent van Melkrock staat ook Paard., een Gents jazztrio met muzikanten van onder meer Onmens en Compro Oro, dat uitblinkt in improvisatie. Radio Topkaas ontstond op Melkrock 2010 en is dit jaar voor het tiende jaar op rij te zien en te horen. Een jubileum dat feestelijk gevierd zal worden.

Nieuw materiaal

Met enige trots kondigt vzw Heelal ook dé headliner aan van Melkrock 2019. Een klepper van formaat: Stake. De West-Vlaamse band rond zanger Brent Vanneste nam afscheid van de naam Steak Number Eight om nu als Stake door het leven te gaan. Voor een uitgebreide najaarstoer gaat Stake deze zomer al met nieuw materiaal warmdraaien op een aantal festivals.

De ticketverkoop is alvast gestart in afwachting van de laatste toevoegingen aan de affiche. Info en tickets: www.melkrock.com, facebook.com/melkrocktielt.

De lokale formatie Bagudebastard opent het festival. De band bestaat uit Jordan Bagudeba uit Gent, Charles De Lange uit Evergem, Gregory Goethals uit Gent, Sam Hinnekens uit Wingene en Tore Snauwaert uit Tielt.Vito, de jonge groep rond Vito Dhaenens - zoon van Derek & The Dirt-frontman Dirk Dhaenens - speelt in mei in het voorprogramma van dEUS in een uitverkochte AB en tekent present op Melkrock voor een set in de zijtent. Opmerkelijk: ook de eerder aangekondigde bands Jaguar Jaguar en Crayon Sun zijn in mei het voorprogramma van een van de acht uitverkochte concerten van dEUS in AB.In de zijtent van Melkrock staat ook Paard., een Gents jazztrio met muzikanten van onder meer Onmens en Compro Oro, dat uitblinkt in improvisatie. Radio Topkaas ontstond op Melkrock 2010 en is dit jaar voor het tiende jaar op rij te zien en te horen. Een jubileum dat feestelijk gevierd zal worden.Met enige trots kondigt vzw Heelal ook dé headliner aan van Melkrock 2019. Een klepper van formaat: Stake. De West-Vlaamse band rond zanger Brent Vanneste nam afscheid van de naam Steak Number Eight om nu als Stake door het leven te gaan. Voor een uitgebreide najaarstoer gaat Stake deze zomer al met nieuw materiaal warmdraaien op een aantal festivals.