Staden gaat opnieuw op zoek naar de slimste inwoner

Harmonie De Verenigde Vrienden organiseert opnieuw de quiz De Slimste Stadenaar. Op de foto zie je de organisatoren met v.l.n.r. Goele Van Holm, Carola D'Hondt, Caroline Vermeersch, Joke Lefevere, Johan Vanassche en Ben Cools. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Harmonie De Verenigde Vrienden organiseert op zaterdag 19 oktober de vierde editie van de quiz De Slimste Stadenaar. De opbrengst gaat integraal naar de harmonie.

“De Slimste Stadenaar wordt gespeeld met ploegen”, legt woordvoerster Joke Lefevere uit. “Per ploeg zijn er vier deelnemers waarvan er minimum twee iets met Staden te maken moeten hebben. Dat kunnen inwoners van de gemeente zijn, maar bijvoorbeeld ook niet-Stadenaars die lid zijn van een Stadense vereniging of mensen die niet in Staden wonen, maar er wel werken.”

“Dat systeem werkte tijdens de drie vorige edities bijzonder goed. We willen het dan ook behouden. Bedoeling is om de zogenaamde ‘professionele’ quizploegen wat te weren. Dat lijkt overigens te lukken. Zo kregen we bij vorige edities veel afvaardigingen van verenigingen over de vloer.”

“Het belangrijkste is dan ook dat de deelnemers zich amuseren”, gaat Joke verder. “De Slimste Stadenaar is om die reden ook een haalbare quiz van het niveau Blokken.”

Muziekronde

“Ik wil ook nog even benadrukken dat de quiz niet over Staden gaat en dat het ook geen muziekquiz is. Er zal echter wel eens sporadisch een vraag over Staden opduiken, terwijl er ook een muziekronde voorzien is.”

“De opbrengst van de quizavond gaat naar de harmonie en zal besteed worden aan onder andere de aankoop van partituren en uniformen en aan de aankoop en het onderhoud van instrumenten.”

De quiz lijkt overigens opnieuw op een succes af te stevenen. Teams kunnen zich nog altijd inschrijven. De quiz ‘De Slimste Stadenaar’ start op zaterdag 19 oktober om 20 uur in zaal Blommenhof aan het Guido Gezelleplein. Deelnemen kost 20 euro per ploeg. Elke deelnemer krijgt een kleine attentie. (BCH)

Info en inschrijvingen: carola.dhondt@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier