Stad ziet faillissement SV Roeselare goed aflopen

Yves Olivier is voorzitter van SV Roeselare, hij en burgemeester Kris Declercq zaten vandaag samen. © VDB
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Burgemeester Kris Declercq zat vandaag samen met een delegatie van SV Roeselare. “Om samen te zoeken naar een constructieve oplossing”, aldus de burgemeester.

De stad ontving vandaag ceo Marco Manzo, Yves Olivier, voorzitter en Brecht Vermeulen, ondervoorzitter van KSV Roeselare om meer duidelijkheid te krijgen over het faillissement van KSV Roeselare. Nieuws dat insloeg als een bom.

Na het aanhoren drukte de stad, namens burgemeester Kris Declercq en schepen voor sport José Debels, haar vertrouwen uit in een goede afloop: “De ceo en de voorzitter van de club bevestigden aan de stad hun wil en ambitie om KSV Roeselare, na de recente overname, in goede handen verder te laten ontwikkelen. Het management garandeerde de stad ook een gezond financieel kader voor de club met stamnummer 134.”

‘Oltegoare’ hopen zowel de club als de stad om de jongerenacademie en bijhorende voetbalgemeenschap binnenkort te kunnen geruststellen.

Over voetbal komend weekend kan de stad zich niet uitspreken. “Uiteraard stelt de stad haar stadsaccommodatie ter beschikking binnen haar wettelijke mogelijkheden, maar we vragen wel de nodige garanties aan KSV Roeselare en haar bestuurders”, klinkt het nog.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier