Stad wijst concessie voor eerste horecazaak Abdijhoeve toe aan Charlotte Demarée

Vooraan Charlotte Demarée, achter haar zie je v.l.n.r. Romina Vanhooren, Gino Dumon, burgemeester Anthony Dumarey, Stijn Jockheere en Stefaan Reynaert
Redactie KW

Charlotte Demarée (26) zal op de site van de Abdijhoeve een ontbijt- en lunchzaak uitbaten: Bar Trottoir. De stad heeft daarmee de concessie toegekend voor een van de twee horecazaken in het historische gebouw. Eind volgend jaar zou Bar Troittoir de deuren openen voor het grote publiek. “Ik wou heel graag een zaak openen in Oudenburg en niet in pakweg Oostende”, vertelt een ambitieuze Charlotte Demarée.

Het stadsbestuur van Oudenburg stelt al een tijdje dat het in de Abdijhoeve een nieuwe ceremoniezaal en twee horecazaken wil onderbrengen. Nu is een van die twee horecazaken ook bekend. De stad wees Charlotte Demarée aan als concessionaris.

“Om de concessies voor de horecazaken toe te wijzen, startten we een samenwerking op met het gerenommeerde advocatenkantoor Rasschaert”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). “Voor het stadsbestuur was het uitermate belangrijk dat er kwalitatieve horecazaken kwamen die een langdurig engagement wilden aangaan.”

“Voor de ‘kleinere’ horecazaak waren er aanvankelijk drie kandidaten. Gedurende de procedure waren er verscheidene vergaderingen waarbij onder andere businessplannen en ontwerpen werden besproken.” En zo is het dus ‘Bar Trottoir’ geworden van de Oudenburgse onderneemster Charlotte Demarée.

Vaste stek

“Ik baat al drie jaar onder dezelfde naam een foodtruck uit en was al een tijdje op zoek naar een geschikt pand om een fysieke horecazaak uit te baten”, vertelt Charlotte, die voordien drie jaar kleuterjuf was.

“Ik wou per se in Oudenburg openen en niet in pakweg Oostende. Hier liggen namelijk nog mogelijkheden. Qua inrichting ga ik voor een combinatie van een industriële look en hoevestijl. Verse, lokale en huisgemaakte producten: dat is onze troef. De menukaart zal zowat wekelijks wisselen en mensen kunnen hier straks terecht voor een lekker ontbijt, lunch en dessert.”

“We grijpen, naast het aanbieden van kraakverse gerechten, ook terug naar echte klassiekers, zoals witte pens, smout, rillette en oude kazen. Ik kijk er ongelooflijk hard naar uit om hier te starten.” Binnen is er plaats voor 40 couverts, maar er is ook een terras voor nog eens zoveel personen.

Tweede horecazaak?

De stad neemt de renovatie van de Abdijhoeve op zich, Charlotte Demarée investeert in tafels, stoelen en verlichting, kortom de eigenlijke inrichting.

“Ik ben erg tevreden dat er een geboren Oudenburgse de uitbating op zich zal nemen”, pikt burgemeester Dumarey weer in.

“De overeenkomst loopt voor 15 jaar en het concessiebedrag wordt in twee jaar progressief opgetrokken van 600 naar 800 euro om de uitbaters de kans te geven om te groeien. Die prijs is overigens correct en marktconform.”

“Wie de tweede horecazaak een brasserie-restaurant zal uitbaten, maken we later deze maand bekend.”

“De renovatie van de Abdijhoeve is volop bezig. We verwachten dat die in het najaar van 2021 zal afgerond zijn, zodat de horecazaken eind 2021 kunnen openen. We willen van de hele site een bruisend geheel maken.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier