Stad Waregem lanceert lokale versie van Mijn Burgerprofiel-app: oppositie ziet gemiste kans

Oppositieraadslid Michiel Vandewalle (N-VA+): “Eén echte Waregem-app die alle diensten verzamelt zou veel meer gebruikt worden.” © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Vanaf vandaag vind je een Waregemse versie van de Mijn Burgerprofiel-app. “De focus ligt op dienstverlening, zoals attesten opvragen, stad en welzijn contacteren of meldingen doen”, meldt het lokaal bestuur. De oppositie betreurt dat die opties niet in de eigen stadsapp geïntegreerd worden.

In de zomer van 2022 lanceerde de Vlaamse overheid de Mijn Burgerprofiel-app, een mobiele versie van het gelijknamige onlineplatform. Je vindt er attesten van burgerzaken, een integratie van eBox en Mijn Bibliotheek en de digitale oproepingsbrief voor de verkiezingen. Twee jaar later stelt stad Waregem de lokale versie van de Mijn Burgerprofiel-app voor.

“Gebruikers vinden er openingsuren van de stads- en welzijnsdiensten, rechtstreekse contactmogelijkheden, Waregems nieuws en evenementen, snelle toegang tot meldingen en afspraken maken, enzovoort”, duidt schepen van ICT en Communicatie Pietro Iacopucci (CD&V). “De focus van deze app ligt dus op snelle en digitale dienstverlening.”

De app is helemaal gratis en beschikbaar voor zowel Android als iOS. Alle info vind je op www.waregem.be/app. Naast deze app voor dienstverlening is er ook nog altijd de ‘eigen’ Waregem-app, die recent omgetoverd werd tot Waregem Winkelt-app.

App-discussie

Op de vorige gemeenteraadszitting was er even een app-discussie. “Door te decentraliseren verliezen we een win-win”, vindt oppositieraadslid Michiel Vandewalle (N-VA+).

“Eén echte Waregem-app die alle diensten verzamelt rond winkelen, burgerprofiel, parkeren, meldingen van zwerfvuil, slechte staat van fiets- of voetpaden, communicatie en events, zou alle diensten namelijk alleen maar versterken.”

“Die app zou ook veel meer gebruikt worden. Minder dan de helft van de zogenaamde gebruikers van de Waregem Winkelt-app schakelde die al eens in om een promotiecode te scannen. Een goed product verkoopt zichzelf en daar hoef je niet te pas en te onpas winacties en geldprijzen voor uit te geven. Dit is geen duurzame aanpak”, besluit Michiel Vandewalle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier