Burgemeester Peter Roose: "Het gaat om bedrijven die te maken krijgen met fijnstof, zoals schrijnwerkerijen, garages, stukadoors, drukkerijen... Met deze actie wil het stadsbestuur ervoor zorgen dat de zorgverleners de volgende weken voldoende voorraad hebben om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. De verzamelde maskers met het FFP2 of FFP3-label zullen worden vergoed. We danken de Veurnse ondernemers om dit mee te ondersteunen."

Burgemeester Peter Roose., MVO
Burgemeester Peter Roose. © MVO

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, neemt Huisartsenkring IJzerstreek en Westkust maatregelen. Zo mogen patiënten niet meer rechtstreeks naar de huisarts of naar de Huisartswachtpost in Veurne komen. De huisartsenkring geeft erg duidelijke richtlijnen: Ziek? Blijf thuis en bel naar de huisarts! In het weekend of 's avonds bel je 1733. Patiënten met luchtwegklachten (hoest, niezen, keelpijn ...), een grieperig gevoel of koorts komen niet rechtstreeks naar de consultatieruimte van de huisarts of van de Huisartswachtpost in Veurne of naar de spoeddienst van AZ West of naar dienstencentrum De Zonnebloem. Dit om besmetting te vermijden.

Patiënten met deze symptomen bellen eerst naar de huisarts of in het weekend en 's avonds naar 1733. Daarna zal een arts hen opbellen en een gepast advies gegeven. De huisartsen hebben ook een afsprakensysteem ingesteld. Zo wordt er bij alle artsen enkel nog op afspraak gewerkt. Er is geen toegang meer tot de wachtruimtes.

Dienstencentrum De Zonnebloem dient sinds zaterdag als bijzondere opvangruimte voor mensen met luchtwegenklachten, koorts of een grieperig gevoel. Bij een telefonisch gesprek met een huisarts of de Huisartswachtpost wordt een patiënt al dan niet doorverwezen naar het dienstencentrum. Enkel patiënten die zijn doorverwezen door huisartsen of de Huisarts Wachtpost kunnen hier terecht. Ga dus niet rechtstreeks naar Dienstencentrum De Zonnebloem! Je wordt niet geholpen. (MVO)

Burgemeester Peter Roose: "Het gaat om bedrijven die te maken krijgen met fijnstof, zoals schrijnwerkerijen, garages, stukadoors, drukkerijen... Met deze actie wil het stadsbestuur ervoor zorgen dat de zorgverleners de volgende weken voldoende voorraad hebben om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. De verzamelde maskers met het FFP2 of FFP3-label zullen worden vergoed. We danken de Veurnse ondernemers om dit mee te ondersteunen."Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, neemt Huisartsenkring IJzerstreek en Westkust maatregelen. Zo mogen patiënten niet meer rechtstreeks naar de huisarts of naar de Huisartswachtpost in Veurne komen. De huisartsenkring geeft erg duidelijke richtlijnen: Ziek? Blijf thuis en bel naar de huisarts! In het weekend of 's avonds bel je 1733. Patiënten met luchtwegklachten (hoest, niezen, keelpijn ...), een grieperig gevoel of koorts komen niet rechtstreeks naar de consultatieruimte van de huisarts of van de Huisartswachtpost in Veurne of naar de spoeddienst van AZ West of naar dienstencentrum De Zonnebloem. Dit om besmetting te vermijden.Patiënten met deze symptomen bellen eerst naar de huisarts of in het weekend en 's avonds naar 1733. Daarna zal een arts hen opbellen en een gepast advies gegeven. De huisartsen hebben ook een afsprakensysteem ingesteld. Zo wordt er bij alle artsen enkel nog op afspraak gewerkt. Er is geen toegang meer tot de wachtruimtes. Dienstencentrum De Zonnebloem dient sinds zaterdag als bijzondere opvangruimte voor mensen met luchtwegenklachten, koorts of een grieperig gevoel. Bij een telefonisch gesprek met een huisarts of de Huisartswachtpost wordt een patiënt al dan niet doorverwezen naar het dienstencentrum. Enkel patiënten die zijn doorverwezen door huisartsen of de Huisarts Wachtpost kunnen hier terecht. Ga dus niet rechtstreeks naar Dienstencentrum De Zonnebloem! Je wordt niet geholpen. (MVO)