Stad Roeselare met ‘Het Meest Duurzame Stadhuis van Vlaanderen’ genomineerd voor Publica Award

Zo zal het nieuwe stadhuis eruitzien. (gf) © www.thethird.de
Redactie KW

Roeselare maakt opnieuw kans op een Publica Award. De jury’s bogen zich ditmaal opnieuw over tientallen ingediende dossiers. Stad Roeselare diende ‘Het meest duurzame van stadhuis van Vlaanderen’ in binnen de categorie Climate Responsibility. Dit duurzaam praktijkverhaal staat intussen tussen de shortlist van mogelijke winnaars.

Stad Roeselare heeft opnieuw een opmerkelijke mijlpaal bereikt met de nominatie voor de prestigieuze Publica Awards 2023. De circulaire sloop en bouw van het stadhuis is opgenomen in de shortlist van de categorie Climate Responsibility.

De Publica Awards, georganiseerd door EBP, erkennen en eren uitmuntendheid in publieke projecten en initiatieven die de norm stellen voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Naast deze categorie wordt ook een publieksfavoriet gekozen. Het stadhuis van Roeselare, een ontwerp van B-architecten, Bressers Erfgoed, Arcadis en Arne Deruyter, viel de jury op en is genomineerd voor een Climate Responsibility Award, die wordt uitgereikt aan een publiek project met duurzame strategieën en praktijken en werkt aan een duurzamere toekomst voor de samenleving.

Je kan meehelpen om het stadhuis van Roeselare de Publieksprijs te bezorgen. Stemmen kan online tot en met 14 november via https://publica-brussels.com. De winnaar wordt bekend gemaakt op 16 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier