Sportsite Sport Vlaanderen in Brugge wordt gerenoveerd

Administrateur-generaal Philippe Paquay, algemeen directeur Howest Lode De Geyter, schepen van Sport Franky Demon. © GD
Redactie KW

Sport Vlaanderen, Howest en de stad Brugge slaan de handen in elkaar voor het maken van een masterplan om de site Sport Vlaanderen in Brugge verder uit te bouwen als een innovatieve en toekomstgerichte sportplaats.

Als eerste kwam schepen van Sport Franky Demon aan het woord. Hij benadrukte voornamelijk het belang van deze sportsite voor de lokale sportclubs en voor alle Bruggelingen. “Stad Brugge zal zich financieel engageren om voor een derde van de kostprijs in te staan. Na eerdere participaties die achteraf een schot in de roos bleken te zijn, zoals de atletiekpiste of de turnhal, zijn we blij dat we opnieuw met deze partners in zee kunnen gaan.”

Administrateur-Generaal Philippe Paquay had het voornamelijk over het uitbouwen van de centers of excellence. “Vlaanderen beschikt momenteel over 14 dergelijke centers, verspreid over Vlaanderen. Sport Vlaanderen Brugge is een innovatief centrum en dat moet het ook blijven”, stelt hij. “Daarom hebben we besloten om naar de Vlaamse regering te gaan en te zeggen dat er meer moet geïnvesteerd worden in sport. Daarvoor gaan we ook samen met onze partners een Masterplan opstellen om onze noden en eisen op papier te zetten. We hebben de drang om hier heel wat nieuwe zaken uit te bouwen. Een voorbeeldje hiervan is het gebouw waar de overnachtingen plaatsvinden. Dit is een verouderd gebouw en zeker niet meer innovatief.”

Voor Howest is de uitbouw van Sport Vlaanderen een noodzaak om zijn opleiding Sport en Beweging verder uit te bouwen. “We willen deze sportinnovatiecampus uitbouwen tot een volwaardige campus“, vertelt algemeen directeur Lode De Geyter van Howest. “Als school hechten wij enorm veel belang aan innovatief en valoriserend onderzoek. Daarom gaan wij enthousiast mee in dit project.”

Over timing en financiën werd er met geen woord gerept. “Dit is ook nog niet mogelijk”, stelt Paquay. “Eerst moet er een plan zijn waar we gaan bepalen wat we zullen renoveren, bijbouwen of afbreken. Het is wel een feit dat in dit masterplan wel de fasering zal in opgenomen worden. Die is belangrijk om de sportclubs niet voor de voeten te lopen. We kunnen moeilijk de sportzaal een jaar sluiten om te renoveren. Bij simulaties komen we toch uit bij enkele tientallen miljoenen“, besluit hij.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier