Sportfiguren 2020 en 2021 gehuldigd in Oostrozebeke

Alle belangrijke sportfiguren van 2020 en 2021 werden uitgenodigd voor een korte huldiging op het gemeentehuis. © JC
Redactie KW

Met een onderbreking van liefst twee jaar werden de verdienstelijke sportmensen van Oostrozebeke in de kijker gezet.

Normaal vond er jaarlijks een kampioenviering plaats georganiseerd door de sportraad, maar corona zorgde ervoor dat het heel stil bleef op dat gebied. Nu één en ander weer mogelijk wordt, werden zonder uitstel alle belangrijke sportfiguren van 2020 en 2021 uitgenodigd voor een korte huldiging op het gemeentehuis.

Niet alleen de kampioenen in verschillende disciplines, maar de meeste aandacht ging vanzelfsprekend uit naar de sportlaureaten zoals verdienstelijke jongeren en sportman en sportvrouw. Zij kregen een uniek geschenk, namelijk een aangepast schilderij van de hand van kunstenaar Georges Scheldstraete.

De kunstwerken vielen te beurt aan het verdienstelijke jongere meisje 2020 Elise Debo die haar sporen verdiende in het pistoolschieten. Atletiekman Dirk Lannoo werd sportman van het jaar 2020. Een sportvrouw voor 2020 werd echter niet gevonden.

Het verdienstelijke jongere meisje 2021 werd Assia Vanryckeghem (gevechtssporten). De trofee voor sportfiguur ging naar Leliane Debo die haar sporen heeft verdiend in de recreatiesport. Ook voor 2021 werd geen sportvrouw gevonden bij gebrek aan resultaten. Er was wel weer een sportman 2021, namelijk rolstoeltennisser Ivan Kindt.

(CLY)

Op de foto de kersverse sportlaureaten gehuldigd door gemeente en sportraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier