Sportdienst Harelbeke wint VIP2024 Award

Linde Merckpoel, schepen Dominique Windels, directeur Sportdienst Michaël Vannieuwenhuyze, Seppe Roobrouck van Sportdienst Harelbeke en Maarten Vangramberen. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De sportdienst van Harelbeke sleepte een van de felbegeerde gouden VIP2024 Awards in de wacht. De prijs werd uitgereikt door Linde Merckpoel en Maarten Vangramberen tijdens een feestelijke ceremonie.

De VIP-campagne is een organisatie van Sport Vlaanderen om de Belgische olympiërs te ondersteunen die naar Parijs trekken in 2024. Om kans te maken op de VIP2024 Award moesten lokale besturen heel wat doen.

Sportieve uitdagingen

De bedoeling was om drie sportieve uitdagingen te volbrengen om de VIP2024 status te krijgen: een jeugdolympiade organiseren of lokale scholen steunen die er eentje organiseren, de VIP2024-promotiecampagne duidelijk in de kijker zetten en zelf een belevingsevenement of uitdaging organiseren.

“Ik ben heel blij dat we met Sport Harelbeke opnieuw een trofee in ontvangst mogen nemen. Dit is wederom een teamprestatie en ik ben dan ook heel trots op al mijn collega’s en op onze stagiair Seppe Roobrouck om het beste van zichzelf te geven.”

Jump into the Olympics

“We zetten ons elke dag opnieuw in om mensen in onze stad aan het sporten te krijgen en te houden. Nu was dit specifiek in de aanloop naar de Olympische Spelen met ons event Jump into the Olympics op het Marktplein waar meer dan 450 kinderen en volwassenen langskwamen én met onze Jeugdolympiade waaraan kinderen uit zowel Harelbeke als omstreken konden deelnemen”, zegt directeur Sportdienst Michaël Vannieuwenhuyze.

“Met de organisatie van Jump into the Olympics in april toonden we als lokaal bestuur dat we de olympiërs een hart onder de riem willen steken. Aanwezigen konden er niet alleen proeven van heel wat verschillende sporten, maar ook hun kennis over de olympiërs testen. Iedereen kreeg een deelnamekaart om via verschillende standen leuke doe- en denkopdrachten te voltooien en ging naar huis met een echt olympisch diploma”, duidt schepen van Sport Dominique Windels (Vooruit).

“Sport Harelbeke speelde een belangrijke rol in de ondersteuning van de VIP-campagne, die iedereen aanzet om onze atleten in Parijs aan te moedigen. Deze award is een erkenning van het harde werk en de toewijding van het hele sportteam en vrijwilligers. We zijn blij dat onze inspanningen om sport dichter bij jong en oud te brengen worden gewaardeerd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier