Spike verblijft al 8 maanden in het asiel: “We begrijpen het niet. Hij is zo flink”

Het dierenasiel van Roeselare zoekt een thuis voor Spike, een kruising van een bulterriër en een stafford. © MB
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij Dierenasiel Regio Roeselare. Zij zoeken een thuis voor Spike, een kruising van een bulterriër en een stafford.

“Spike is 10 jaar en is enerzijds een rustige, maar anderzijds ook een actieve hond”, vertelt Marie Sierens, dierenverzorgster bij Dierenasiel Regio Roeselare. “Voor zijn leeftijd is hij nog heel fit en dynamisch. Zo houdt hij van grote wandelingen, maar wij proberen die wel te beperken tot zo’n 30 minuten. Verder houdt Spike enorm van botjes en speeltjes, vooral een voetbal. Hij is een echte voetballer, maar toch zal een bal er vrij snel aan geloven. Daarnaast snuffelt hij heel graag rond in de weide en houdt hij van een badje.”

Alleen maar lovende woorden dus over Spike. Marie begrijpt daarom nog altijd niet waarom hij nog steeds in het asiel verblijft. “Niet dat we hem weg willen, hoor. Integendeel. Maar Spike is zo flink en verdient een goed baasje. Aan hem ligt het dus zeker niet, al speelt zijn leeftijd wellicht in zijn nadeel. Het ideale baasje? Die persoon moet zeker geen hele dag thuis zijn. Spike kan met zichzelf bezig zijn. Het is wel belangrijk dat zijn nieuwe baasje geen andere huisdieren heeft. Spike kan namelijk jaloers uit de hoek komen. Zo zijn katten hoe dan ook uit den boze”, besluit Marie.

Interesse? Stuur dan een mail naar info@dierenasielroeselare.be.