Spelers VV Koekelare nemen met rouwband afscheid van Roger Schollier

Roger Schollier. © Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Voetbalclub VV Koekelare is in rouw na het overlijden van Roger Schollier (86), een monument bij de club.

De spelers van VV Koekelare zullen zaterdagavond in de thuismatch tegen De Haan een rouwband dragen. Zondag overleed Roger Schollier (86), een man die vele jaren trainer was bij het vroegere SV Koekelare.

Rechtlijnig

Chris Metsu, huidig penningmeester van fusieclub VV, haalt herinneringen op. “Toen ik in 1974 begon te voetballen, was Roger mijn trainer”, weet Chris Metsu nog goed. “Dat bleef hij acht jaar. Toen waren er miniemen, knapen, scholieren en junioren. Roger was bij SV Koekelare trainer van al deze jeugdploegen. Ik denk dat hij op woensdag vanaf 15 uur begon te trainen met de miniemen. Daarna kwamen de knapen, nadien de scholieren en ’s avonds sloot hij af met de junioren.”

Nu is de indeling in leeftijdscategorieën in het jeugdvoetbal helemaal anders en gaat het van U6 tot en met U17. “Als trainer was Roger enorm meegaand, maar ook rechtlijnig”, herinnert Metsu zich. “Uit een groepje spelers haalde hij altijd snel de jongens die met een bal overweg konden. Anderen waarvan hij zag dat ze niet het juiste voetbaltalent hadden, adviseerde hij om een andere sport te zoeken. Daar was hij heel kordaat in.”

Gecharmeerd

Tot tien jaar geleden bleef Roger Schollier actief in het voetbal. “Ik weet dat ik Roger ooit gevraagd heb het eerste elftal van VK Koekelare te trainen”, gaat Metsu verder. “Dat moet in 2008 geweest zijn. Roger toonde zich gecharmeerd omdat we aan hem dachten, maar toen vond hij zichzelf te oud om een eerste ploeg te trainen. Bij het vroegere SV Koekelare was hij wel eens hoofdtrainer. Eind de jaren zeventig of begin de jaren tachtig, na het ontslag van de hoofdcoach, viel hij enkele weken in. Ook bij Woumen was hij ooit T1. Voor het overige liet hij zich vooral in met de jeugd. Hij is zelfs trainer geweest van mijn zoon Stijn, nu eerste doelman bij VV Koekelare.” (HF)

Zaterdag 2 maart wordt om 10 uur in de Sint-Martinuskerk in Koekelare afscheid genomen van Roger. Online condoleren kan via logghe.sereni.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier