Smullen met Brouwerij Betsy’s Amuse Route in Bredene

Toerismeschepen Alain Lynneel, burgemeester Steve Vandenberghe, Jochen Vanhulle (uitbater van het Strandhuis aan post 2), Jurgen Tavernier en Magali Verhaeren van het AGB. © foto MM
Redactie KW

Het gemeentebestuur organiseert van 28 juni tot en met 1 september in samenwerking met Brouwerij Betsy voor het eerst een Amuse Route. De originele wandel- en fietstocht, een ideetje van microbrouwer Jurgen Tavernier, voert de deelnemers langs lokale eet- en drankgelegenheden waar ze een amuse aangeboden krijgen bij hun drankje.

“We hebben vier routes uitgestippeld, twee wandel- en twee fietsroutes”, legt Jurgen Tavernier, drijvende kracht achter de plaatselijke microbrouwerij Betsy, uit. “Aan de balie van de dienst Toerisme in het MEC Staf Versluys kun je een routemap aankopen. Die kaart voert de wandelaar of fietser door Bredene en laat enkele mooie plekjes van onze gemeente zien. In ruil voor de 12,50 euro die je betaalt, ontvang je als deelnemer vier coupons. Die kun je afgeven bij een van de deelnemende horecazaken en geven recht op een amuse bij het nuttigen van een drankje. Dat mag uiteraard een Blonde Betsy of Betsy Brunette zijn, maar dat hoeft niet hoor”, verzekert Jurgen.

Welke horecazaken je bezoekt, is afhankelijk van de route die je kiest. De routes zijn ook afgestemd op de openingsuren en -dagen van de deelnemende eet- en drankhuizen. “Hoedanook wint iedereen bij deze nieuwe formule”, meent de Bredense microbrouwer. “De dienst Toerisme kan een nieuwe, originele wandel- en fietstocht aanbieden, de deelnemende handelaars krijgen extra volk over de vloer en de deelnemers ontdekken enkele nieuwe leuke plekjes in Bredene.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier