Sint-Kruis krijgt nieuwe dartsclub in Sports Square: “openbare bar met aparte clubruimte”

V.l.n.r.: Pieter Van Reeth, Matthias Dhoore, Filip Taets, Henk Vannieuwkerke, Kevin Verstraete. © ACR
Redactie KW

In Brughia club (Sports Square) in Sint-Kruis werd onlangs de eerste indoorgolf in onze provincie geopend. Bovenin komt nu een dartsclub met zes borden waar reeds twee teams in competitie gaan. In het weekend van 15 en 16 juni heeft er een openingstornooi plaats.

De verbouwing van de bar in Brughia club was voor Nico Taets, Pieter Van Reeth en Jelle Vanhee als uitbaters een aanzet om naast de racketsporten andere sportactiviteiten aan te bieden. “Naast de reeds bestaande drie dartsborden in de bar komt er nu een apart clubhuis, een ruimte met zes borden. De club zelf is opgericht vanuit de bestaande vzw Brughia”, vertelt Pieter Van Reeth.

Bedoeling is dat er teams zullen aantreden die ook in de Brugse competitie actief zijn. “Wij met onze ploeg Santa Cruz 4 zijn reeds verhuisd en ook Azalea komt er bij”, weet Matthias Dhoore, die met zijn ploeg hoogstwaarschijnlijk naar eerste klasse gaat. De duels tegen Brugs Hof eindigden onderling twee keer op 5-5. Dit was vrijdag tijdens de beslissing niet anders. Santa Cruz won na een ‘captains choice’ en komt zo dicht bij de promotie. Azalea zal op de nieuwe locatie in Brughia in derde klasse uitkomen.

Nog andere ploegen

De nieuwe accommodatie in Brughia leent er zich toe dat wellicht nog andere ploegen zullen volgen. “Dit gaat zichzelf verkopen”, benadrukt Henk Vannieuwkerke. “Een naam is er nog niet voor de ploegen die er actief zijn. Brughia zal er sowieso in voorkomen. Plus, we voorzien voorlopig twee Scolia Pro Electronic Score Systems. Als dat aanslaat kunnen we dat uitbreiden naar de andere vier borden.”

Naar teambuildings die in Brughia kunnen georganiseerd worden, is dit zeker een meerwaarde. “De dartsborden in de bar willen we toegankelijk houden voor iedereen. De aparte ruimte kan worden gebruikt door clubleden”, aldus Van Reeth. In het weekend van 15 en 16 juni heeft er alvast een openingstornooi plaats. Zaterdag om 19 uur voor duo’s, op zondag is er vanaf 14 uur het enkeltornooi. Inschrijven kan via dhoorematthias@gmail.com. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier