Shakedown Nieuwkerke ideale opwarmer voor Ardeca Ypres Rally

De familie Noppe was ook van de partij. © EF
Redactie KW

Zoals vanouds konden de deelnemers aan de Ardeca Ypres Rally hun rallywagen aan een laatste test onderwerpen tijdens de jaarlijkse shakedown in Nieuwkerke. Net zoals in Boezinge gisteren, was het ook in de Heuvellandse gemeente terug op de koppen lopen, en mogelijks had het mooie weer daar wel een aandeel in.

De verschillende verenigingen hadden meer dan de handen vol om hun braadworsten aan de man te brengen. Maar ook drank ging gezwind over de toonbank. Zowel op de Markt in Nieuwkerke als langs het parcours, de gekende en door piloten gevreesde Spiervelden, stonden de toeschouwers rijen dik. Tussen het publiek ook de familie Noppe, bestaande uit nonkel Raoul, broers Dirk en Rik en zoon Viktor.

“Het is een jaarlijkse traditie bij ons dat we met z’n vieren naar de Ieperse rally trekken” reageert Dirk. “Onze vrouwen weten dat we dan vier dagen niet te storen zijn. Ik denk dat mijn nonkel, broer en ikzelf dit nu zeker al zo’n 40 jaar doen. We zijn wel rallyliefhebbers, maar trekken niet naar andere wedstrijden in België. Toch hebben we wel wat extra aandacht voor onze stadsgenoten, zoals Gilles Pyck, die we net ietsje meer volgen dan de rest.”

De shakedown werd traditiegetrouw vooraf gegaan door een Qualifying Stage, waarin de eerste startnummers op zoek gaan naar de beste tijd. Deze garandeert dat je als eerste wagen van het podium kan rollen. Maxime Potty (Toyota Yaris GR Rally2) was uiteindelijk de snelste. Voor Stéphane Lefebvre verliep het iets minder goed. Na twee scratchen plantte de Nordist zijn Hyundai i20 N Rally2 naast de weg. Het wordt nog flink sleutelen om de wagen klaar te krijgen tegen vrijdagnamiddag.

Vrijdagnamiddag start de Ardeca Ypres Rally om 15 uur op de Ieperse Grote Markt. (DT)