Serviceclub Soroptimisten Ieper steunt ‘Warriors Against Cancer’

Frederik Chanterie (directeur ziekenhuis) en Sabine Anseeuw (sociale dienst JYZ) krijgen van Ines Malysse (voorzitster Soroptimisten) een checque voor de dienst Patiëntenbegeleiding. (Foto TOGH) © (foto TOGH)
Redactie KW

In de inkomhal van het Ieperse Jan Yperman Ziekenhuis kun je vanaf april een fototentoonstelling zien van ‘Warriors Against Cancer’.

De tentoonstelling komt er nadat serviceclub Soroptimisten Ieper 8.000 euro schonk aan de organisatie. Op zondag 8 maart zette de Ieperse club bovendien Internationale Vrouwendag in de kijker en kon ze maar liefst 5.000 euro schenken aan de dienst patiëntenbegeleiding van het Jan Ypermanziekenhuis.

De Ieperse serviceclub Soroptimist vertoonde op zondag 8 maart de film Papicha in première in de aula van het Jan Yperman Ziekenhuis. De film van de vrouwelijke journalist/regisseur Mounia Meddour toont hoe een groep jonge Algerijnse meisjesstudenten eind de jaren 90 opkomt tegen het onderdrukkende geloofsextremisme in hun moederland. “Zondag 8 maart werd specifiek als datum gekozen omdat het dan Internationale Vrouwendag was”, zegt voorzitster Ines Malysse. “De 47 leden van club Ieper kunnen zich volledig vinden in de strijd voor de vrouwenrechten. De filmvertoning werd voorafgegaan door een traditionele ‘High Tea’-namiddag, compleet verzorgd door de eigen leden. De Soroptimistleden droegen met trots een opmerkelijke broche: de sierlijke S van Soroptimist stelt een kleurrijke weg voor en symboliseert het streven naar gelijkheid voor vrouwen in onze maatschappij.”

Verzorgingspakket

Dankzij de sponsors en de talrijke aanwezigheid op 8 maart op de zondagse High Tea kon de club bovendien al voor de vierde keer een cheque van 5.000 euro schenken aan de dienst patiëntenbegeleiding van het Jan Yperman Ziekenhuis. “Hierdoor hebben we enkele jaren geleden het mooie project ‘verzorgingsproducten’ kunnen lanceren”, vervolgt Ines. “Iedere patiënt die start met chemotherapie of radiotherapie krijgt een pakket van drie verzorgingsproducten aangeboden en dit wordt zeer gewaardeerd. Er wordt nu ook ingezet op onco-esthetiek en een ‘Kanker Beauty Professional’ zal een paar keer per maand aanwezig zijn op het oncologisch dagziekenhuis.”

Vanessa Bossuyt (Warriors Against Cancer) schenkt kunstfoto aan Ines Malysse (voorzitster Soroptimisten).
Vanessa Bossuyt (Warriors Against Cancer) schenkt kunstfoto aan Ines Malysse (voorzitster Soroptimisten).© (foto TOGH)

De Ieperse serviceclub ontving zondag ook van Vanessa Bossuyt een prachtige kunstfoto die vanaf volgende week op de oncologische afdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis zal prijken. “Tijdens de jaarovergang haalden de Soroptimisten met verkoop van agenda’s en kalenders meer dan 8.000 euro op voor vzw Warriors against Cancer”, legt Ines uit. “Warriors Against Cancer helpt mensen met kanker om hun gekwetste zelfbeeld te herstellen, zowel uiterlijk met prachtige esthetische zorgen en fotoshoots, als innerlijk met het organiseren van Feel Good Days. Als dank hiervoor ontving de Ieperse Club op 8 maart van de stichtster – mevrouw Vanessa Bossuyt – de kunstfoto. Van begin april tot eind juni kun je de tentoonstelling van de volledige fotocollectie van Warriors Against Cancer dagelijks bezichtigen in de inkomhal van het Jan Yperman Ziekenhuis.”

Sensibiliseringsnamiddag

In het voorbije jaar steunde Soroptimist Ieper onder meer Te Goare, de Voedselbank, Kom op tegen Kanker, Steunwiel, G voetbal, BiNus , TEJO … met financiële en praktische steun en ook de komende maand staan de leden niet stil. Op 14 maart nemen de leden nog deel aan de zwerfvuilophaalactie. Op 16 maart schenken zeven West-Vlaamse Soroptimistclubs 3.500 euro aan vzw Mamanawatoto die zich inzet tegen vrouwenbesnijden. Op 17 maart organiseren ze een sensibiliseringsnamiddag ter bevordering van orgaandonatie aan alle vijfdejaarsstudenten van het college en op 30 maart schenkt Club Ieper 1.000 euro aan het Dormitory-project in Afghanistan van Moeders voor Vrede. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier