Sectie 4 van brandweer Meulebeke naar Benidorm

We zien vooraan v.l.n.r.: Emma Callens, Jens Bruneel, Luc Van Daele en Bart Vanhee. Achteraan v.l.n.r.: Mario Duyck en Christof Wattyn. (foto Luc)
Redactie KW

Wat sectie 4 speciaal maakt, is dat alle leden ex-Chiroleiders zijn. Aan het hoofd staat Luc Van Daele die in november 60 jaar wordt en afscheid moet nemen van het actieve brandweerleven. Luc is elektricien van opleiding, hij werkte bij Electro Pattyn in Oostrozebeke, metaalbouw Vuylsteke en Jurgen Landuyt in Pittem. Nu werkt Luc bij Multi Bazar in Egem.

Sint-Barbarafeest

“In 1984 diende ik mijn aanvraag in bij toenmalig brandweercommandat Daniël Vanluchene om tot het Meulebeeks brandweerkorps toe te treden. In 1985 mocht ik al mee naar het Barbarafeest. Dit jaar maak ik dus mijn 40ste Barbarafeest mee en heb ik 39 dienstjaren op de teller staan bij de brandweer. Mijn collega’s vroegen me vaak waarom ik altijd met mijn echtgenote Petra naar Benidorm trek.”

“Het antwoord is eenvoudig. Het eten is lekker, de temperatuur ideaal en we kunnen er ontspannen. Ik lanceerde het idee om met sectie 4 naar Benidorm te trekken voor enkele dagen. Het voorstel werd op algemeen applaus onthaald. Wij, Bart Vanhee, Christof Wattyn, Mario Duyck, Emma Callens, Jens Bruneel en ikzelf vertrekken op 30 mei met toestemming van onze eega’s. Op zondag 2 juni zijn we terug. We hebben wel moeten beloven dat onze echtgenotes ook de kans krijgen om er samen op uit te gaan.”

Isla de Benidorm

“In Benidorm heb ik al enkele mooie uitstapjes geregeld. We maken een boottocht en bezoeken het Isla de Benidorm, een puntige rots die zeven km in zee ligt en waar je in een duikboot kan kijken naar de boeiende onderzeewereld. Terwijl we wachten op de boot voor de terugtocht, kan er op een leuk terras van een drankje genoten worden. Ontspanning staat dus voorop en dat zal het samenhorigheidsgevoel binnen onze vriendengroep nog versterken.”

(LB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier