Scoutspater Rik op 83-jarige leeftijd overleden

Pater Rik overleed op 83-jarige leeftijd. © foto MVD
Redactie KW

Zaterdagavond is pater Rik, na een lange ziekteperiode, overleden. Zijn naam wordt steeds verbonden met de Deerlijkse scouts en gidsen waarvan hij meer dan een halve eeuw proost was.

Pater Rik werd in Sint-Pieters-Rode, bij Leuven, geboren. Hij werd na zijn humaniora en seminarie pater van het Heilig Hart. Na zijn wijding studeerde hij nog twee jaar filosofie en werd daarna leraar in het Kortrijkse Damiaancollege en later in Ten Broele in Kortrijk.

Hij informeerde of er ergens in de streek van Kortrijk een scoutsgroep was die een proost zocht en belandde in Deerlijk. Hij vertelde op zijn 80ste verjaardag: “Ik heb generaties scouts en gidsen zien komen en gaan. Ik heb de lokalen door de jaren heen zien wijzigen en ik heb mij steeds goed gevoeld bij deze bewegingen. Mijn verbondenheid met Deerlijk zal wel voor altijd blijven met scouting van die gemeente.”

Hij werkte ook actief mee op de centrumparochie en was graag bij veel verenigingen. De afscheidsvieringen van pater Rik hebben plaats in intieme kring in Deerlijk.

(MVD/ foto MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier