Schoonheidssalon Senses wint de ‘100% suikersalon-award’

Emily was zeer tevreden met haar award. (foto TVA)
Redactie KW

Schoonheidssalon Senses in Moere heeft een leuke prijs te pakken: de ‘100% Suikersalon’-award. Zaakvoerster Emily Verhulst krijgt die erkenning omdat ze enkel nog met suikerpasta onthaart. “Deze prijs maakt voor mij het plaatje compleet”, is Emily zichtbaar gelukkig.

“Suikerontharing is een zachte, veilige en effectieve methode om alle delen van het lichaam te ontharen met 100 procent natuurlijke producten”, vertelt Emily. “Klanten ervaren minder pijn, hebben minder last van ingegroeide haartjes, irritaties en allergieën. Bovendien hebben ze na een behandeling met suiker een zijdezachte huid. Tenslotte zijn we ook zeer tevreden over de ondersteuning die we van Dré Cosmetics krijgen op het vlak van opleiding, verkoop en marketing.” Dré Cosmetics verdeelt namelijk sinds 2016 een uitgebreid gamma suikerpasta’s. “In vier jaar tijd hebben we suikerontharing echt op de kaart gezet. Dit is uiteraard alleen maar mogelijk dankzij de professionele schoonheidsspecialistes die resoluut voor onze producten kiezen en volledig in deze methode geloven”, voegt Hilde Laenen van Dré Cosmetics eraan toe. Het is het derde jaar dat de “100% Suikersalon’-awards worden uitgereikt.

Parcours

Emily heeft wel hard moeten werken om de award binnen te rijven. “In juni 2016 studeerde ik af als schoonheidsspecialiste, maar had toen nog nooit van suikerepilatie gehoord. Pas op mijn eerste job leerde ik deze techniek kennen. Het lijkt aanvankelijk simpel, tot je zelf een bol suiker meester moet zijn”, vertelt Emily. “Na veel oefenen – (lacht) op mijn mama en zus – kreeg ik de werkwijze onder de knie. In december 2016 opende ik mijn eigen instituut met de visie dat ‘de natuur ons het beste voor het lichaam’ schenkt. Zo gebruik ik al sinds het prille begin natuurlijke gelaatsproducten, suikerepilatie mocht dan ook zeker niet ontbreken in mijn salon.” Omdat Emily niet langer tevreden was van haar toenmalige merk, ging ze op zoek naar een beter product. Op een beurs over esthetica botste ze op het gamma van Roxy Pro. “Al snel wist ik dat dit het merk was waarmee ik mijn suikerepilaties naar een hoger niveau kon tillen. Na een extra opleiding voelde ik me erg opgetogen: epilaties verliepen vlotter dan ooit en ook de vraag van klanten ging de lucht in. De keuze om de klassieke ontharing met hars van de hand te doen, was snel gemaakt. Mijn vaste klanten zeggen zelf dat ze nooit meer zouden overstappen naar een ander salon, omdat suikerepilatie een grote meerwaarde biedt.”

Mama

Binnenkort wordt Emily voor het eerst mama. “Ik zal mijn instituut dus een tijdje moeten sluiten. (lacht) Mijn klanten panikeren nu al met de vraag: ‘waar kunnen we in tussentijd terecht voor suikerontharing’? Ach, dit geeft zo’n bevredigend gevoel, omdat het aantoont dat je een meerwaarde biedt als je je onderscheidt van andere salons. (knipoogt) Zelf noemde ik mij stiekem al een ‘sugar queen’, deze award maakt het plaatje compleet.” (TVA)

Meer info: www.schoonheidssalonsenses.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier