Scholencampus Jan Fevijn wordt ‘Groene campus tussen wijken’

De realisatie van het masterplan voor de buurt zal parallel lopen met aanpassingen aan de schoolgebouwen en de open ruimtes van de schoolsite. © PM
Redactie KW

Het masterplan ‘Groene campus tussen wijken’ van de schoolsite Jan Fevijn in Assebroek biedt kansen voor plaatselijke verenigingen èn buurtbewoners. Op termijn zullen voetgangers en fietsers langs nieuwe toegangswegen het schooldomein kunnen doorkruisen.

Het Brugse schepencollege gaf zijn principieel akkoord omtrent de krijtlijnen van het nieuwe masterplan voor de scholensite bij de Daverlostraat. Scholengroep ‘Jan Fevijn’ palmt een unieke ruimte in tussen woonbuurten, een stadsparkje en het sportpark Daverlo. In de toekomst worden een aantal aanpassingen voorzien die zowel de school als de buurt opwaarderen.

Gebouw langs Weidestraat wordt gesloopt

“Van de vele omheiningen die vandaag het schooldomein omsluiten, blijven op termijn enkel de afsluitingen behouden die noodzakelijk zijn voor een optimale werking van onze scholen”, verduidelijkt algemeen directeur Wim Van Kerckvoorde. “Ter hoogte van de Daverlostraat en de Weidestraat komen doorgangen waarlangs voetgangers en fietsers het domein kunnen doorkruisen. Ook tussen het schooldomein en het Daverlo-sportpark wordt een doorgang voorzien.”

De realisatie van het masterplan voor de buurt zal parallel lopen met aanpassingen aan de schoolgebouwen en de open ruimtes van de schoolsite. Zo zou het langwerpige, witte gebouw langs de Weidestraat gesloopt worden. De daar vrijgekomen ruimte biedt plaats voor een mooie, uitnodigende onthaalruimte.

Toekomst voor krachtbalclub Inter Assebroek

“Het hele plan biedt ook de mogelijkheid om de plaatselijke krachtbalclub Inter Assebroek in de toekomst op een gedeelte van scholencampus Jan Fevijn te laten spelen. En met de voorziene doorsteken wordt de campus toegankelijker voor zowel leerlingen, bezoekers als buurtbewoners”, vult schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon aan. “De stad zal een budget voorzien voor de realisatie van de paden die de site zullen doorkruisen.” De vraag, wanneer de eerste spade in de grond gaat, kan nog niet worden beantwoord.

Dat het project zowel voor de school als voor de omgeving een opwaardering zal betekenen, daarvan zijn zowel algemeen directeur Van Kerckvoorde als schepen Demon overtuigd. Die laatste maakt de vergelijking met de site van het psychiatrisch ziekenhuis Onzelievevrouw in Sint-Michiels. “De doorsteek die daar gerealiseerd werd, tussen de Stationslaan en de Hoog-Brabantlaan, geeft een idee van de meerwaarde van zo’n project”, klinkt het. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier