Santa Claus Run verhuist van Ieper naar Vlamertinge

We herkennen v.l.n.r.: Sabine Goudeseune, Didier Declerck, Yeannick Deberdt, Marc Devroedt, Guido Allossery en Wim Debrabandere. Wendy Leemans, Nancy Verschuere, Philip Derudder, Danny Debal en Mathieu Debal waren verontschuldigd. (foto EG)
Redactie KW

Na zes jaar stopt de loopclub de Lokomotief-Runners met de organisatie van de Ieperse Santa Claus Run. De kerstloop wordt overgenomen door een aantal mensen uit Vlamertinge.

De Santa Claus Run was vorig jaar nog goed voor 1.000 deelnemers. De deelnemers liepen verkleed als kerstman of kerstvrouw door de Ieperse binnenstad. Er komt echter geen zesde editie door het afhaken van een aantal sponsors en het gebrek aan mankracht binnen de club om de voorbereidingen op het event te dragen. Yeannick Deberdt en heel wat medewerkers uit Vlamertinge nemen evenwel het initiatief om de kerstloop in Vlamertinge verder te organiseren.

Yeannick Deberdt is samen met Didier Declerck en Marc Devroedt de voortrekker van de Vlamertingse kerstloop. “Toen ik hoorde dat men in Ieper stopte met de kerstloop, nam ik contact op met burgemeester Emmily Talpe en schepen Diego Desmadryl”, vertelt Yeannick Deberdt. “We kregen een positieve reactie van het stadsbestuur en ook voetbalclub KSK Vlamertinge schaarde zich achter ons initiatief. De Santa Claus Fun Run zal plaatsvinden op zaterdag 28 december, om niet in het vaarwater van andere evenementen te belanden. De opbrengst van het gebeuren schenken we aan een goed doel en we rekenen op 300 deelnemers voor de eerste editie.”

Afstanden

“Het hele concept zit nog in de voorbereidende fase, maar we kunnen nu al kwijt dat er twee loopwedstrijden zullen zijn, respectievelijk over drie en zes kilometer. Voor de prijs van tien euro krijgen de deelnemers een kerstmanpak en een goodiebag. Er wordt vertrokken op het voetbalterrein van KSK Vlamertinge en dan worden de wijken van Vlamertinge doorlopen. We hopen dat de stad Ieper ons dezelfde faciliteiten geeft als in het stadscentrum en de loopwedstrijd verkeersvrij maakt”, vervolgt Yeannick Deberdt. “Alle voetbalploegen, van groot tot klein van KSK Vlamertinge lopen mee, wat al zorgt voor meer dan vijftig deelnemers. Het moet dus mogelijk zijn om ons streefdoel te bereiken.”

Info

De organisatoren hebben al elf vaste medewerkers. “Maar we zoeken nog altijd mensen die een handje willen toesteken om er een geslaagde kerstloop van te maken. Vrijwilligers die voor animatie en ambiance willen zorgen, kunnen contact opnemen.” Bij de zelfstandigen liggen flyers met inschrijving voor deelnemers, medewerkers en sponsors. Info: Yeannick Deberdt, yeannick.deberdt@telenet.be, 0493 58 58 95; Marc Devroedt, marc.devroedt@telenet.be, 0476 96 30 97 en Didier Declerck, declerck.didier@proximus.be, 0477 43 25 84. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier