Ruim 470 deelnemers voor Kortrijkse ‘wandeling voor dementie’

© Foto JVGK
Redactie KW

Een tiental organisaties sloeg de handen in elkaar voor ‘Kortrijk Verrast – Walk for dementia’.

Zo’n 470 mensen waren ingeschreven voor de tweede editie van de rolstoel- en dementievriendelijke wandeling. Tijdens de wandeling konden de deelnemers genieten van een streepje muziek, dementievriendelijke gidsen, een vleugje kunst en beweging in het hart van Kortrijk. De deelname was gratis en de deelnemers werden getrakteerd op gratis koffie en gebak.

De wandeling werd georganiseerd in het kader van dementievriendelijk Kortrijk en is een samenwerking van de Stad Kortrijk, de Wijkteams van OCMW Kortrijk, Zorg Kortrijk, vzw Sportplus, Zorggroep H. Hart, Expertisecentrum dementie Sophia , de West-Vlaamse Gidsenkring , Familiehulp, Sint-Vincentius vzw en vzw Het Ventiel.

De activiteit past binnen ‘Kortrijk dementievriendelijke stad’ en volgt na een aantal acties zoals de reminiscentiewandelingen, intergenerationele speelpleinen in Aalbeke en Bellegem en ‘Move for dementia’. In de toekomst werkt Kortrijk verder aan een dementievriendelijke stad waarbij vrije tijd, sport en cultuur toegankelijk worden voor personen met dementie.

(Foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier