Ruim 250 gezinnen in Hooglede wachten op een poetshulp: “Moeilijk om vacatures in te vullen”

© JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De wachtlijst voor een poetshulp van het dienstenchequebedrijf ‘Het Dienstenhuis’ dat gerund wordt door gemeente Hooglede neemt stilaan gigantische proporties aan. Zo’n 254 gezinnen wachten momenteel op een poetshulp. Die cijfers haalde schepen van Sociale Zaken Dimitri Carpentier (Allen 8830) boven op vraag van Tomas De Meyer (Groep 21).

“Ik word aangesproken door heel wat mensen die blijkbaar geen recht meer hebben op een poetshulp naar aanleiding van het schielijke en spijtige overlijden van een medewerkster uit het dienstenchequebedrijf”, gaf De Meyer aan. “Graag had ik daarom even geïnformeerd naar de stand van zaken binnen het dienstenchequebedrijf aangezien blijkt dat mensen die sinds de eerste dag klant zijn opeens helemaal achteraan de wachtrij worden geplaatst.” Carpentier gaf de schaarste op de arbeidsmarkt aan als reden: “We hebben plaats voor 37 voltijdse werkkrachten maar tellen er momenteel maar 33. We hebben moeite om deze vacatures in te vullen.”

Voorrang voor bepaalde doelgroepen

De poetshulpen die wel ter beschikking zijn, worden toegewezen aan bepaalde doelgroepen, verklaarde Carpentier. “Wij wijzen de poetshulpen die we wel ter beschikking hebben toe in een bepaalde rangorde: iemand van 65+ of iemand met een grote graad van zorgbehoefte krijgt voorrang op deze wachtlijst. Indien een gezin hieraan niet voldoet en de poetsvrouw waar dat gezin over beschikt vloeit af op natuurlijke wijze, dan schuift deze gebruiker opnieuw aan achteraan deze wachtlijst.”

De Meyer kon zich niet vinden in deze uitleg en eiste gepaste acties. “Het kan toch niet dat mensen die sinds jaar en dag van deze dienst gebruik maakten zomaar plots opnieuw achteraan de wachtrij worden geplaatst door een oorzaak waar zij zelf helemaal niets kunnen aan doen?”

De vacature valt na te lezen op deze site

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier