Ruilwinkeltje van het Huis van het Kind in Oudenburg uitgebreid

Het ruilwinkeltje werd woensdag 24 april officieel geopend. (foto LIN)
Redactie KW

Woensdag 24 april opende het ruilwinkeltje na een uitbreiding de deuren. Een goed jaar na de officiële opening kunnen kwetsbare gezinnen er nu terecht in een echte winkelruimte met toegang in de Castellumstraat.

Er is de voorbije jaren veel inspanning gedaan voor kwetsbare gezinnen. Denken we maar aan de sociale kruidenier Thope en het ruilwinkeltje.

“Met de uitbreiding zijn we van een ruimte van amper 10 vierkante meter naar een echte winkel van meer dan 40 vierkante meter gegaan. Dat was nodig, want meer en meer gezinnen vinden hun weg naar het ruilwinkeltje. Op dit moment kunnen we 33 kwetsbare gezinnen ondersteunen, waaronder 57 kinderen tussen de 0 en 8 jaar”, stelt schepen van Gezin en Jeugd Jens Balliere.

Kinderkansenfonds

De nieuwe ruimte is niet alleen groter, maar ook toegankelijker. De toegang bevindt zich in de Castellumstraat en is te bereiken via het John Cordierpad of via de Kapellestraat. “Dankzij de financiële steun van het Kinderkansenfonds, een subsidie van 5.000 euro, konden we de ruimte volledig inrichten zodat de gezinnen een aangename winkelbeleving kunnen ervaren. Er is nu zelfs een pashokje”, vult burgemeester Romina Vanhooren aan.

“Ook het puntensysteem werd wat aangepast: een gezin krijgt per maand 60 punten plus 24 per kind. Ze krijgen die punten terug op hun kaart als ze het ontleende gerief weer in orde binnen brengen”, legt verantwoordelijke Iris Herteleer uit. “We werken nu ook met een doorverwijskaart in samenwerking met de huisartsen, apothekers en Kind&Gezin.”

Vrijwilligers

Zes vrijwilligers zorgen ervoor dat het ruilwinkeltje de deur opent op dinsdagnamiddag van 14 uur tot 15.45 uur en op woensdagnamiddag van 14 uur tot 17 uur. Daarvoor staan Eline Debra, Lucrèce Mylle, Els Dekeyne, Rita Hoste, Betty Vansteenbroek en Jeroen Vanrenterghem garant.

(LIN)

Meer informatie over het ruilwinkeltje vind je op www.oudenburg.be/ruilwinkeltje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier