Rudi Clybouw is de nieuwe verantwoordelijke van OC Moere

Het stadsbestuur heeft Rudi Clybouw aangeduid als de nieuwe verantwoordelijke van het ontmoetingscentrum in de Molenstaat. © TVA
Redactie KW

Het stadsbestuur heeft Rudi Clybouw aangeduid als de nieuwe verantwoordelijke van het ontmoetingscentrum in de Molenstaat 30. “Communicatie is ontzettend belangrijk. Daarom kan iedereen al de bezettingsdata voor de komende twee jaar raadplegen”, vertelt een erg enthousiaste Rudi Clybouw.

Rudi Clybouw volgt Jules Vanhee op, die in 2004 als verantwoordelijke werd aangeduid. Rudi Clybouw, geboren in Bredene maar al sinds 1989 inwoner van het polderdorpje, is het nieuwe gezicht van het cultureel centrum. Bovendien is hij voorzitter van de Koninklijke Fanfare Orpheonisten Moere. “Ik sta als verantwoordelijke volledig ten dienste van de verenigingen en treed op als coördinator tussen de gebruikers”, steekt Rudi Clybouw van wal. “Het verenigingsleven is het cement van het dorp: het brengt een pak mensen bijeen. Moere telt zo’n zestien verschillende verenigingen die allemaal gebruikmaken van het centrum. Ik denk aan het Jeugdforum, Toneel in Moere, de KVLV, Femma, het Davidsfonds en de muziekschool bijvoorbeeld. Er valt hier dus ontzettend veel te beleven voor een breed publiek, van informele etentjes tot culturele avonden.”

Communicatie is ontzettend belangrijk om misverstanden te vermijden

En Rudi Clybouw drukt al meteen zijn stempel. “Jules Vanhee heeft het centrum de afgelopen jaren prima geleid. Hij kwam hier vijftien jaar lang élke dag, al was het maar om de meterstanden op te nemen. Jules beheerde het centrum als een goede huisvader en verdient daarom veel respect. Ik kies nu voor een meer digitale aanpak. Zo kan iedereen op verzoek een online agenda inkijken met daarop alle bezettingsdata van het centrum voor de komende twee jaar. Zo kunnen alle geïnteresseerden mooi op voorhand hun activiteiten plannen en organiseren”, zegt Rudi Clybouw.

“Communicatie is ontzettend belangrijk om misverstanden te vermijden. Ik werk alvast probleemoplossend en wil het gebruik van het centrum zo aangenaam mogelijk maken voor iedereen. Zo zullen we koelkasten en fornuizen op wieltjes voorzien zodat ze makkelijker verplaatst kunnen worden.”

Ambitieus

De nieuwe verantwoordelijke is nu nog aan de slag als militair in Oostende. Volgend jaar mag hij op pensioen. “In tussentijd stopt mijn moeder Yvette (76) een handje toe. Ze woont vlak bij het centrum. Daar kan de sleutel opgehaald worden. Binnenkort wordt een sleutelsafe geplaatst zodat iedereen die de zaal huurt de sleutel kan oppikken met een code. Mijn moeder is alvast een grote hulp dankzij haar beschikbaarheid en scherpe oog voor klusjes en aandachtspunten.”

Rudi brandt alvast van ambitie. “Ik hoop dat het wat verouderde centrum een grondige opknapbeurt krijgt. Zo hopen we dat de koer overkapt kan worden zodat je een grote zaal hebt die je in compartimenten kan verdelen. Iedereen in Moere droomt van een complete renovatie. Er lijkt alvast veel goede wil aanwezig.”

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier