Rotary Club Brugge West geeft 7.500 euro aan voedselbedeling

© (Foto GST)
© (Foto GST)
Redactie KW

De huidige pandemie heeft zeer veel kwetsbare gezinnen getroffen en de dat zien ze ook bij de lokale initiatieven die voedsel bedelen in een sterke stijging in de vraag naar voedselpakketten. Met het initiatief Meals for Meals wil Rotary Club Brugge West tegemoet komen en een aantal organisaties geldelijk steunen maar ook effectief te gaan meehelpen bij de voedselbedeling.

Rotary Club Brugge West zette de actie Meals for Meals op in de eigen club. “Door de corona maatregelen konden we namelijk onze wekelijkse statutaire vergaderingen niet meer fysiek organiseren. Het budget dat de leden spenderen voor een maaltijd die daarmee gepaard gaat, werd gestort aan onze sociale kas en zo kwamen we aan een bedrag van 7.500 euro”, weet Rotary voorzitter Kurt Boelens te vertellen.

Rotary Club Brugge Zuid die zichzelf ten dienste stelt van de lokale gemeenschap is beginnen nadenken hoe ze in de moeilijke corona tijden iets konden betekenen voor de gemeenschap en ze zijn uitgekomen bij de voedselbedeling. Momenteel is er meer vraag dan aanbod. Met de actie Meals For Meals kan de serviceclub daar een beetje een antwoord op geven. “Naast een financiële steun van 1500 euro per organisatie zullen we telkens met twee drie leden ook gaan meehelpen bij de voedselbedeling. Zo wille we zelf zien hoe groot de nood is en feeling opbouwen met de gesponsorde organisaties en hun problemen“, aldus Kurt Boelens.

Met de opbrengst van Meals For Meals kan de Rotary Club Brugge Zuid 5 organisaties steunen met telkens 1.500 euro. “We hebben een keuze gemaakt tussen organisaties die actief zijn in Brugge en Oostkamp, een bewuste keuze omdat juist dit het gebied is waar onze leden wonen”, besluit de voorzitter.

De vijf organisaties zijn: De Sint-Michielsbeweging-Agape, Sint-Vincentius Steenbrugge, De Kaba en Sint-Vincentius Fotini. Deze vijf organisaties zijn elk met hun eigen initiatieven goed voor extra voedselhulp aan ruim 1.800 kansarmen in Brugge en Oostkamp. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier