ROSC deelt zwembrevetten uit

Zaterdagmorgen kregen de deelnemers elk hun persoonlijk brevet.© FRO
Zaterdagmorgen kregen de deelnemers elk hun persoonlijk brevet.© FRO
Redactie KW

De Oostendse Zwemschool staat voor watergewenning en zwemlessen. Bij de watergewenning moeten de jonge deelnemers leren overleven. Dat gebeurde bij de Royal Ostend Swimming Club, in samenwerking met de stad, in twee sessies op woensdag en zaterdag. Vanaf september komt er een derde sessie bij.

Zaterdagmorgen hadden de laatste sessies van het schooljaar plaats. De kindjes leren wennen aan water, leren overleven zonder dat ze zwemmen, volgens de nieuwe leerlijnen en het Fred Brevet. Daar zijn negen brevetten aan verbonden in gradatie vol niveau: Eendjes, Zeepaardjes Pinguïn ( = watergewenning). De brevetten Zeehond, Waterschildpad en Dolfijn staan voor leren overleven. Om te slagen voor de brevetten Otter, Haai en Orka moeten de jonge waterratjes respectievelijk 12m, 25m en 50m kunnen zwemmen.

Zaterdag werden de eerste brevetten uitgereikt aan een zestigtal deelnemertjes. Na de zomer wordt er verder gewerkt met dezelfde groep en met een nieuwe groep van, nu al zeker, een dertigtal kinderen. Kinderen kunnen deelnemen van zodra ze naar school gaan en ‘proper’ zijn.

“Fred Brevet is de naam van de nieuwe aanpak, de nieuwe leerlijnen, om kinderen te leren zwemmen”, vertelt jeugdcoördinator Inge Masschelein van ROSC. “Als zwemclub volgen we uiteraard de regels en die leerlijnen. We hebben allemaal een moeilijke periode achter de rug, maar onze werking, onze lessen bleven doorlopen, volledig met de nodige veiligheidsmaatregelen en in bubbels. Positief is, dat we weinig leden verloren hebben. Sommigen, die twee sporten beoefenden, hebben tijdelijk gekozen voor een andere sport, maar die zijn intussen teruggekeerd. Hopelijk blijft alles normaal en dan kunnen we, het tweede weekend van november, onze traditionele, nationale Speedo-Meeting organiseren. Alles hangt van wat mag of niet mag”.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier